Hlavní obsah

Tlak na Babiše pokračuje a v Brně vymýšlejí zvláštní daň

Večerní zprávy 2. 6. 2019.Video: Seznam, Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

Tlak na Babiše kvůli auditu Evropské komise

Situaci českého premiéra po zveřejnění auditu Evropské komise o jeho střetu zájmů už nekomentují jen česká média, ale obsáhle také například renomovaný německý list Süddeutsche Zeitung. Babišova kritička, vlivná europoslankyně Ingeborg Grässleová mu řekla, že český premiér jednoznačně využil svého postavení politika, aby pro sebe získal hospodářské výhody. K auditu se v neděli vyjádřil i nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman, který uvedl, že jeho úřad bude závěry auditu analyzovat, protože zjištění by mohla zavdávat podezření pro trestný čin. Andrej Babiš se proti tomu okamžitě ohradil.

V Budapešti začne pod hladinou pátrání po obětech neštěstí na Dunaji

Maďarské úřady začnou s pátráním po obětech nehody výletní lodi na Dunaji z uplynulého týdne. Nejspíše se to stane už toto pondělí. Po návštěvě Budapešti to uvedla jihokorejská ministryně zahraničí. Zahájení akce však bude záviset na podmínkách, po vydatných deštích je totiž Dunaj značně rozvodněn.

Brno zachraňuje svoji Grand Prix. Padl nápad na zavedení zvláštní daně

Brno i Jihomoravský kraj dál bojují za zachování motocyklové Velké ceny na Masarykově okruhu. Hejtman Šimek poslal dopis premiéru Babišovi, v němž žádá navýšení dotace na akci. Vedení Automotodromu navrhuje daň z MotoGP.

Další protesty proti Babišovi a ministryni spravedlnosti

Největší demonstrace od listopadu 1989. Právě to slibuje na úterý spolek Milion chvilek pro demokracii. Na pražském Václavském náměstí by měli lidé opět demonstrovat proti ministryni spravedlnosti Marii Benešové. Podle pořadatelů se očekává účast až 100 000 demonstrantů.

Reklama

Související témata:

Doporučované