Hlavní obsah

To jsme měli volit rakouského chrápouna? Miloš je náš! Reportáž ze setkání prezidenta s občany

Obzor Filipa Horkého: Miloš Zeman je náš prezident. Proč ho chtějí lidé znovu volit?Video: Filip Horký

 

Reklama

Filip Horký se svým štábem natočil sondu do zákulisí příprav prezidentské návštěvy v Jihomoravském kraji. Co během pár dnů zažil a viděl?

Článek

Prezident Miloš Zeman zavítal během svého prvního funkčního období zatím na 56 krajských návštěv. Cesty do krajů stály daňové poplatníky více než dvacet milionů korun.

Součástí poslední návštěvy Jihomoravského kraje bylo i setkání prezidenta s občany v Moravském Krumlově. „Miloše Zemana budu volit všemi končetinami. Už jenom kvůli jeho 200procentnímu přehledu,“ popsal krizovému reportérovi Filipu Horkému jeden z účastníků setkání důvody, proč přišel prezidenta podpořit.

„Když jsem sledoval tu minulou volbu, tak koho jsme měli volit? Když to řeknu lidově, tak tam byl rakouský chrápoun. Toho jsme měli volit? Toho jste chtěli hlavně vy, Pražáci. Zeman je náš. Je moravský, je to náš člověk,“ přidává svůj názor jeden z účastníků.

Miloše známe celý život

Podobně mluví i další lidé v místech, kam prezident přijíždí. „Miloše známe celý život. Opustil Česko? Šel si někam nahrabat? Byl tady v dobrém i ve zlém,“ souhlasí jedna z žen.

„Obec návštěva vyšla přibližně na sto tisíc korun. Do města ale přijel prezident této země. Myslím si, že ta částka není důležitá. Samozřejmě je to předvolební kampaň. Jiní kandidáti tuto možnost nemají,“ říká k návštěvě prezidenta starosta obce Moravský Krumlov Tomáš Třetina (TOP 09). Další náklady prezidentské návštěvy zaplatí kraj.

Jen to hraje?

„Miloš Zeman umí zahrát jiného člověka. Hraje člověka, jenž je tak moudrý, že je to nad chápání lidí, za kterými chodí. Hraje člověka, jenž se nebojí prokázat úctu lidem, kterým kvůli jejich věku nebo nízkému vzdělání nikdo jiný úctu neprokazuje,“ komentuje návštěvy prezidenta Zemana politický komentátor deníku Právo Alexandr Mitrofanov a dodává, že prezident pohrdá většinou lidí.

Jak vypadala návštěva prezidenta v Moravském Krumlově? Je to předvolební kampaň? Zneužívá prezident důvěry svých voličů? Podívejte se na Obzor Filipa Horkého.

Reklama

Doporučované