Hlavní obsah

To nejlepší z Českých lvů: Komu to na červeném koberci nejvíce slušelo?

Móda z červeného koberce Českých lvů.Video: Barbora Marková

 

Reklama

Víkend přinesl nejočekávanější filmovou událost roku. V pražském Rudolfinu se rozdaly sošky Českých lvů. Nejlepším je podle České filmové a televizní akademie s šesti obhájenými nominacemi rodinný snímek Bába z ledu. Český lev - to nejsou jen nejlepší filmy, ale také nádherné róby známých návrhářů. Co si hvězdní hosté na červeném koberci oblékli? Komu to nejvíce slušelo? A proč se do celého večera vmísila politika?

Článek

Umělci ve svých děkovných projevech hájili veřejnoprávní média, která ve svém inauguračním projevu kritizoval Miloš Zeman. Kritiku k Pražskému hradu vznesli například Jan Svěrák nebo dokumentaristka Olga Sommerová. Režisér Marek Najbrt dokonce vyzval diváky v hledišti a u obrazovek, aby prezidenta nevolili.

Herečka Tatiana Pauhofová, která předávala cenu pro nejlepší herečku ve vedlejší roli Petře Špalkové, měla na šatech placku Všichni za Jana. Uctila tím památku zavražděného slovenského novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky.

Podpořit svého otce na České lvy přišel zpěvák Adam Mišík, který si s přípravami na slavnostní večer příliš hlavu nelámal.

„Mě oblékal Adam Kos a Dianku Zuzana Kubíčková a přípravy určitě Diance trvaly déle než mně. Bylo by divné, kdyby to bylo naopak, naštěstí to tak není,“ řekl směrem ke své partnerce zpěvák Adam Mišík.

Na červeném koberci se mihl také herec a ředitel festivalu ve Varech Jiří Bartoška, pár Tatiana Vilhelmová a Vojta Dyk, herečka Jitka Čvančarová, herec Marek Daniel nebo Bolek Polívka. My jsme se nekorunovaného valašského krále zeptali, co se mu vybaví, když se řekne Český lev.

„Já jsem narozený ve lvu, takže ta značka je mi od začátku sympatická. Rád vzpomínám na bratry Vachlerovy, kdy to byla velká legrace,“ řekl Polívka.

Svoji malou premiéru zažil Jiří Mádl. Na Českých lvech nebyl od roku 2005. „Mezi herci bych to nejvíce přál Terce Voříškové. Jinak bych tak tipnul na vítěze snímky Po strništi bos nebo Bába z ledu, ale i film Špína,“ dodal režisér.

Celým večerem provázela slovenská moderátorka Adela Vinczeová. Její výkon sledovalo u televizních obrazovek v průměru přes 700 tisíc diváků.

Zajímá vás, co si hvězdní hosté na červeném koberci oblékli?  Pusťte si reportáž v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 19:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované