Hlavní obsah

Tohle je opravdovej Litvínov… Bez frází uvede unikátní hokejový dokument

Trailer filmu Cheza je jen jedna.Video: Bez frází

 

Reklama

Bez frází uvede nový dokument „Cheza je jen jedna“ o litvínovském hokeji. Film fanouškům hokeje nabídne unikátní pohled do zákulisí hokeje v severočeském městě.

Článek

Drahá auta, statisícové platy a život v luxusu. Tak vidí život profesionálních hokejistů valná většina veřejnosti. Unikátní hokejový dokument Bez frází „Cheza je jen jedna“ divákům ale ukáže, že ne vždy to musí být pravda.

„Tohle je Litvínov. Fabrika a hokej,“ pronese na začátku dokumentu kanadský obránce se slovenskými kořeny Patrick Kudla. A má pravdu. V Litvínově moc zábavy mimo hokeje není a město tak „Chezou“, jak se litvínovskému klubu přezdívá, doslova žije.

Bez frází zavede diváky dokumentu na 85 minut přímo do šatny litvínovské Vervy. „Ukážeme vám výbuchy štěstí i vztek, zmar a zlobu. Emoce, které přináší jenom sport, jenom hokej. V Litvínově to platí především,“ slibuje režisér snímku Adam Sušovský.

Foto: Bez frází

Zákulisní fotografie z natáčení dokumentu.

Jak je možné vidět film Cheza je jen jedna

1. Premiéra filmu se uskuteční prostřednictvím on-line streamu v sobotu 11.4. od 18:00.

2. Vstupenky v hodně 130 korun si diváci mohou již nyní až do soboty 17:55 hodin zakoupit on-line prostřednictvím služby GoOut.net na tomto odkazu.

3. Všichni, kteří si vstupenku zakoupí, obdrží v sobotu 11.4. v 17:55 do svých e-mailových schránek unikátní a časově omezený odkaz na přehrání filmu.

Film měl původně vzniknout jako památka na zápas Litvínovu pod širým nebem v Drážďanech, proti pražské Spartě. Trápící se Verva ale nakonec dokumentu přidala napětí a nový rozměr. Litvínov totiž do posledního kola bojoval o udržení. Litvínov, kde se nejvyšší česká hokejová liga hraje nepřetržitě od roku 1959.

Nakonec ale pro „Chezu“ sezona dopadla dobře. Litvínov v zápase pod širým nebem sice se Spartou prohrál, hořkost prohry ale smazal nový návštěvnický rekord české extraligy. Na fotbalový stadion v německých Drážďanech si našlo cestu přes 32 tisíc diváků. „Rozhodli jsme se do toho jít, protože jde o památeční věc pro všechny zúčastněné. Zápas v Drážďanech byl pro nás zážitkem do konce života. U té příležitosti jsme se proto takto rozhodli otevřít divákům dveře do kabiny našeho týmu a ukázat jim bezprostředně život hokejistů,“ říká předseda představenstva HC Verva Litvínov Jiří Šlégr.

Foto: Bez frází

Jiří Šlégr na snímku z dokumentu Cheza je jen jedna.

Lásku fanoušků ke svému klubu ve snímku nakonec dokreslují momenty ze závěrečného zápasu sezony. Litvínov před vyprodaným stadionem porazil v boji o všechno „Jágrovo“ Kladno a v extralize se udržel.

Reklama

Doporučované