Hlavní obsah

Video: Taxikáři se ostře pohádali na Strahově kvůli tomu, co jim slíbil Babiš

Podívejte se na ostrou hádku taxikářů kvůli Babišovi.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Taxikáři se opět sešli na pražském Strahově. Karolína Venclová všem řekla, jak dopadlo jednání s Andrejem Babišem na vládě. Protestní jízda se odložila a platí pohotovost. To se ale některým taxikářům nelíbilo a začala hádka.

Článek

Místopředsedkyně Asociace koncesionářů v taxislužbě Karolína Venclová řekla, že podle ní je dobře, že premiér v demisi Andrej Babiš vyzval společnosti Uber a Taxify k tomu, aby dodržovaly zákony v Česku.

„Myslím, že to je asi maximum toho, co jsme mohli dokázat,“ řekla Venclová. Podle ní teď musí taxikáři věřit vládě, že se problematikou bude zabývat a novelou zákona vyřeší nerovné podmínky. K tomu musí vládě poskytnout čas. Úspěchem je podle Venclové, že premiér v demisi uznal, že Uber používá nelegální řidiče.

S výsledkem jednání ale nesouhlasil David Bednář ze Sdružení českých taxikářů.

Podle Bednáře jsou výsledky jednání s Babišem nedostatečné. „Zastal se nás premiér v demisi, lhář a podvodník,“ řekl Bednář u Strahovského stadionu, kam se dnes odpoledne sjely desítky taxikářů. Mluvil o tom, že pokud se do pondělí nestane nic zásadního, tak budou protesty v pražských ulicích pokračovat. Jeho výroky však odsoudila většina přítomných taxikářů včetně členů Sdružení českých taxikářů.

Babiš taxikáře podpořil: „Rozumím jim, vztahují se na ně různá nařízení. Uber a další tu podnikají protizákonně.”

Na čem se taxikáři dohodli s Andrejem Babišem?Video: Seznam Zprávy

Podle výsledku jednání s premiérem v demisi se taxikáři chtěli rozhodnout, zda uspořádají další protestní jízdu do centra metropole.

Co slíbil taxikářům Dan Ťok?Video: Seznam Zprávy

Majitel AAA Radiotaxi Jiří Kvasnička řekl, že ze strany ministerstev dopravy či průmyslu a obchodu nebo pražského magistrátu zaznívají odlišné výroky. Taxikáři tak podle něj očekávají, že si premiér udělá pořádek. Kvasnička rovněž řekl, že taxikářům jde o to, aby řidiči jezdící pro Uber buď svou činnost zlegalizovali, nebo opustili trh taxislužby.

Reklama

Doporučované