Hlavní obsah

Tomio Okamura může být místopředsedou Sněmovny, chce tak prosazovat svůj program

SPD navrhlo Tomio Okamuru na místopředsedu Sněmovny.

 

Reklama

Předsednictvo hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) navrhlo šéfa hnutí Tomio Okamuru na funkci místopředsedy Poslanecké sněmovny.

Článek

Tomio Okamura může být místopředseda Sněmovny. Předsednictvo SPD Okamuru na tuto funkci navrhlo a šéf hnutí Svoboda a přímá demokracie nabídku přijal. Poslanecký klub SPD zřejmě povede Radim Fiala, místopředseda hnutí. Fialu na předsedu poslaneckého klubu SPD předsednictvo hnutí podle Okamury schválilo jednomyslně. Uvedl také, že SPD by chtělo ve Sněmovně vést bezpečnostní výbor.

Podle Okamury chce SPD místopředsednický post ve Sněmovně kvůli prosazování programu. Hnutí SPD ve volbách skončilo čtvrté se ziskem skoro 11 procent hlasů za vítězným hnutím ANO, druhou ODS a třetími Piráty.

Okamura se přiklání k návrhu hnutí ANO, aby v jednacím řádu Sněmovny ubylo přednostních práv k vystoupení před poslanci a aby se zkrátily nyní dvouhodinové přestávky na jednání klubů. „Kdyby si všichni vzali pauzu, tak Sněmovna v podstatě není schopná pracovat,” řekl. O konkrétních parametrech je podle něj potřeba vést diskuzi.

Předseda hnutí SPD Tomio Okamura ve volební Výzvě Seznamu.

Reklama

Doporučované