Hlavní obsah

Tonda Blaník je hovado, který kvůli kšeftu pošle člověka na smrt. Já takový nejsem

„Hlásím se k odkazu Václava Havla,” říká ve Výzvě herec Marek Daniel, který si postavu Havla zahrál v Českém století.Video: Jiří Kubík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Herec Marek Daniel si po čtyřech letech strávených v seriálové postavě lobbisty Tondy Blaníka bere oddechový čas. Ve Výzvě Jiřího Kubíka promluvil mimo jiné o svém pohledu na současnou politiku i o tom, že málem kandidoval na prezidenta.

Článek

„Proběhly úvahy o tom, že bych si změnil jméno a kandidoval,“ říká Marek Daniel. „Ale došlo mi, že bych to tím stresem neustál a skončil bych na práškách. Nemám na to správnou povahu.“

Tonda Blaník, jako zákulisní hráč z internetového seriálu, se tak prezidentských voleb účastnil jen v rámci natáčení filmu Prezident Blaník. Ten v online premiéře uvede v neděli 8. dubna Stream.cz.

Marek Daniel alias Blaník se tak v době předvolební kampaně v rámci natáčení filmu účastnil několika akcí, kde se potkával i s reálnými politiky a prezidentskými kandidáty. Co si o nich myslí? A je rád, že díky znovuzvolení Miloše Zemana mají tvůrci seriálu postaráno o inspiraci na další díly seriálu? A proč se snaží omezovat jízdu tramvají?

I o tom v rozhovoru, jehož záznam najdete ve videu umístěném nahoře.

V rozhovoru Marek Daniel odpovídá i na otázky, jaké to je pro herce stvořit postavu, která z fiktivního světa vstoupí do toho reálného? A považuje Tondu Blaníka a Václava Havla, kterého hrál v televizním cyklu České století, za své životní role? I na to Marek Daniel odpovídá ve Výzvě.

Pořad Výzva sledujte každý všední den ve 21:00 a 21:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované