Hlavní obsah

TOP 5: Bitka fotbalových fanoušků i nouzové přistání letadla Smartwings

Den očima editora Pavla Lochaře: 11. červenec 2019.Video: Pavel Lochař, Seznam Zprávy

 

Reklama

Výběr událostí 11. července, tak jak je viděl editor Pavel Lochař.

Článek

Je léto, čas odpočinku a cestování, ale i poruch letadel a nouzových přistání. Smůlu měli cestující, kteří letěli se Smartwings z Budapešti do Egypta. Krátce po startu se letadlo muselo kvůli poruše podvozku vrátit zpět a nouzově přistát. Na palubě bylo 160 lidí, včetně posádky. Nikomu se nic nestalo. Příště by to možná chtělo důkladnější kontrolu stroje.

Kontrolu, tentokrát ejpovického železničního tunelu, už mají za sebou hasiči. A zjistili, že v něm chybí světla. Správa železniční dopravní cesty je bude muset kvůli bezpečnosti nakoupit. Už proto vyhlásila výběrové řízení na desetimilionovou zakázku. Na tom by nebylo nic zvláštního, až na to, že správa už za osvětlení v místě zaplatitla 134 milionů korun. Zkrátka není tunel jako tunel.

I to si možná říkal muž, který přežil pád do Niagarských vodopádů, když se chtěl podívat z blízka do bouřící vody. Když ho policie našla sedícího na jednom z kamenů pod vodopády, měl jen lehčí zranění.

Odřeniny, tržné rány a modřiny měli i někteří fotbaloví fanoušci, kteří se ve středu večer poprali v historickém centru Bratislavy. Vzduchem létaly židle, stoly a další vybavení zahrádek tamních restaurací. Policie zadržela nejméně 107 lidí. Já radím příště fanoušky z Polska, Nizozemska i Bulharska, kteří se zapojili do bitky, nechat vychladnout na okraji Bratislavy.

Možná by se uklidnili dřív než by si mysleli. Kolem Bratislavy se začali toulat medvědi. Pezinok, Záhoří nebo Lozorno, tam všude lidé medvěda viděli. Vážil prý zhruba 250 kilogramů a dělal třiceticentimetrové stopy. Zoologické zahrady mají novou konkurenci. Na medvědy se místo do zoo teď bude jezdit do Blavy, tak rychle na nádraží ať vám neujede vlak.

Reklama

Doporučované