Hlavní obsah

TOP FOTBAL: Brémy oslavují Jiřího Pavlenku. Český gólman vychytal pohárový postup přes Dortmund

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Pavlenka a Gebre Selassie slaví výhru nad lídrem Bundesligy. Podívejte se na postup Werderu Brémy v sestřihu utkání.Video: David Janeczek, AP

 

Reklama

Brémy jsou v německé Bundeslize na desáté příčce, ovšem na pohárovou Evropu ztrácí po dvaceti kolech pouhé čtyři body. Die Werdenarer navíc včera slavili postup do čtvrtfinále Německého poháru a hlavním hrdinou v souboji proti Borussii Dortmund byl český brankář Jiří Pavlenka.

Článek

Více než osmdesát tisíc fanoušků sledovalo v Signal Iduna Parku nepříliš záživných devadesát fotbalových minut. Brémy poslal do vedení už v páté minutě Milot Rashica, ovšem na jeho trefu odpověděl v nastavení prvního poločase krásnou střelou z přímého kopu domácí kapitán Marco Reus. Ve druhé půli další branka nepadla, a tak se šlo do prodloužení a v něm se děly věci.

Lídr německé Bundesligy byl v nastavených třiceti minutách aktivnějším týmem a ve 105. minutě poslal Borussii do vedení americký talent Christian Pulisic. Stav 2:1 však vydržel pouhé tři minuty, kdy na druhé straně kontroval nestárnoucí Peruánec Claudio Pizarro. Mimochodem, legendě světového fotbalu bylo v říjnu už 40 let. Oba týmy se do konce 120. minuty prosadily ještě jednou. Na branku domácího Achrafa Hakimiho zareagoval minutu před koncem divokého prodloužení po rohovém kopu Martin Harnik. V tu dobu byl v pokutovém území i Jiří Pavlenka, český brankář si však podmanil až následující penaltový rozstřel.

Šestadvacetiletý gólman chytil hned úvodní dva pokusy Dortmundu, když vystihl směr při střelách Alcácera a Philippa. Exekutoři Brém byli naopak neomylní, a tak slavili poněkud překvapivý postup do čtvrtfinále poháru DFB-Pokal. U postupu Werderu byl také český obránce Theodor Gebre Selassie, který odehrál v hostujícím dresu 114 minut.

Reklama

Doporučované