Hlavní obsah

TOP FOTBAL: Eriksen vyrovnal Beckhamův rekord, Liverpool drží ve hře o titul vlastní gól. Jak padl?

Další díl Magazínu TOP FOTBAL nabízí to nejzajímavější z uplynulého kola evropských soutěží.Video: DIGI Sport

 

Reklama

Po reprezentační přestávce se opět na plné obrátky rozjely všechny evropské soutěže. Ve Španělsku a Itálii už je o ligových šampionech pravděpodobně rozhodnuto, zato v Anglii a Německu budou rozhodovat až závěrečná kola. Vše podstatné shrnul další díl Magazínu TOP FOTBAL.

Článek

Zraky fotbalových fanoušků se o víkendu upínaly zejména do anglické Premier League. K souboji dvou elitních týmů došlo na Anfield Road, kde se utkal domácí Liverpool s Tottenhamem. Po 90 minutách byla většina diváků smířená s remízou 1:1, která by znamenala další ztrátu Reds v boji o ligový titul. Po hlavičce Mohameda Salaha v 90. minutě však vyrazil gólman Hugo Lloris míč pouze na nohu spoluhráče Tobyho Alderweirelda a Belgičan si něšťastně srazil míč do vlastní sítě. Liverpool tak uhájil první místo před Manchesterem City, který však disponuje zápasem k dobru.

V tomto utkání 32. kola Premier League došlo k ještě jednomu významnému momentu. Vyrovnávací gól Tottenhamu, který v 70. minutě vsítil Lucas Moura, připravil záložník Christian Eriksen. Pro dánského plejmejkra to byla už desátá asistence v tomto ročníku, čímž vyrovnal rekord anglické legendy Davida Beckhama. Pouze jemu a právě Eriksenovi se totiž povedlo zapsat ve čtyřech po sobě jdoucích sezonách 10 a více gólových přihrávek. A jak je vidět, společnou mají i techniku zahrávání přímých kopů.

V německé Bundeslize se do čela vrátila Borussia Dortmund. Die Schwarzgelben si díky dvěma trefám Paca Alcácera poradili s Wolfsburgem 2:0 a dokonale tak využili zaváhání Bayernu Mnichov, který pouze remizoval s Freiburgem 1:1. Co dalšího nabídlo uplynulé kolo v dalších evropských soutěží? Podívejte se na kompletní díl Magazínu TOP FOTBAL, který je umístěn v horní části článku.

Reklama

Související témata:

Doporučované