Hlavní obsah

Top Fotbal: V Bundeslize téměř rozhodnuto, souboj Liverpool-City jde do finále

Magazín Top Fotbal.Video: David Janeczek

 

Reklama

Fotbalová sezona se chýlí do úplného finále. Po Itálii a Španělsku je situace před rozuzlením i v Německu, kde si Bayern po výhře 3:1 nad Hannoverem vybudoval čtyřbodový náskok se dvěma koly do konce. V Anglii se o titul stále přetahují Liverpool a Manchester City, první z celků dokázal zvítězit v Newcastlu, a měl tak před pondělní dohrávkou Citizens s Leicesterem menší výhodu.

Článek

Premier League

Liverpool zvládl v závěru zápasu vsítit vítězný gól, a odvezl si tak v dramatickém duelu z Newcastlu výhru 3:2. A čekal na odpověď ze strany Manchesteru City, který v pondělí od 21 hodin dohrává zápas s Leicesterem. „Lišky” už několikrát v této sezoně dokázaly potrápit i papírového favorita, stačí si vzpomenout na zápas s Arsenalem nebo Chelsea. Citizens ale hrají doma a budou mít extra motivaci.

Z posledních 119 sezon Premier League by Liverpoolu letošní zisk bodů stačil na titul přesně ve 117 případech. Jediné výjimky jsou loňský a letošní rok, kdy Jürgenu Kloppovi zavařil (a stále v tom pokračuje) Pep Guardiola a spol. V modré části Manchesteru by se zřejmě v příštích desetiletích chtěli co do počtu získaných titulů vyrovnat svým červeným rivalům. Ti jich mají 20, poslední ze sezony 2012/13, Citizens „pouze” 5.

Bundesliga

Situace v Německu je těsně před rozuzlením. Nejspíše už v příštím kole se rozhodne, zda titul opět obhájí Bayern Mnichov, nebo zda Dortmund ještě dokáže v posledním kole nějakým způsobem o prvenství zabojovat. Dortmund si ale svou výchozí pozici pokazil remízou 2:2 v Brémách. Bayern naopak bez problému porazil Hannover 3:1, a získal tak dvě kola před koncem náskok už 4 body. Za Brémy odchytal celý zápas Jiří Pavlenka, naopak jeho spoluhráč Theo Gebre Selassie tentokrát nebyl ani na lavičce, a poprvé tak neodehrál ani minutu. Pavel Kadeřábek odehrál celý zápas za Hoffenheim v Mönchengladbachu a v 33. minutě skóroval po přihrávce Kerema Demirbaye, zápas nakonec skončil remízou 2:2.

La Liga

Ve Španělsku už je o titulu rozhodnuto, už o minulém víkendu si prvenství pro tento ročník zajistila Barcelona. Tenhle týden tak mohl kouč Valverde nechat své svěřence v lize odpočívat a pošetřit je na odvetný semifinálový duel s Liverpoolem. Barcelona i proto podlehla Celtě Vigo 2:0. Prohrálo také Atlético Madrid, které nestačilo po výsledku 3:0 na Espanyol. Jediným vítězem z Top 3 se tak stal Real Madrid, který porazil Villarreal 3:2.

Serie A

I zde už máme vítěze jasného, je jím po osmé za sebou Juventus. V tomto kole si své místo zajistila také Neapol, ta bude nejhůře druhá. Těsné ale budou boje o poslední dvě místa do Ligy mistrů, třetí Inter dohnala po výhře Atalanta na rozdíl jediného bodu. O Ligu mistrů si mohou zahrát také AS Řím, FC Turín a AC Milán, ten měl ještě navíc pondělní dohrávku s Bolognou k dobru.

Reklama

Doporučované