Hlavní obsah

TOP songy z karantény: Bodují Rolling Stones i předělávka MC Hammera

Šest nejlepších songů z karantény: Umělci povolili uzdu tvořivosti a vyslali na sociální sítě velmi zdařilé parodie známých hitů i vlastní tvorbu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Kapely a zpěváci napříč planetou si sice mohou nechat zdát o vyprodaných halách, nechtěná izolace však v mnohých probudila touhu tvořit. Zrodily se hity, které v notách odráží realitu našich dní.

Článek

Co by to bylo za žebříček, kdyby nezačínal Rolling Stones? U Rolling Stones toho hodně začíná, tudíž vlastně není překvapivé, že jedna z nejdéle fungujících rockových kapel světa byla mezi prvními, kdo na světovou pandemii zareagovali původní hudbou.

Novou skladbu zveřejnili Stones ve druhé půli dubna, jmenuje se Living In A Ghost Town (Život ve městě duchů) a Mick Jagger a spol. v něm zpívají o tom, jak byl život krásný, než nás poslali do izolace (Life was so beautiful / Then we all got locked down.) Zajímavostí je, že tento text vznikl už před rokem a kapela ho nyní jen lehce upravila.

I další hudebníci, jejichž počiny si můžete pustit v úvodním videu, se pustili do vlastní tvorby. Nebo do předělávek slavných hitů. V nich například vtipně radí, co dělat, aby se člověk nenakazil. To je případ parodické verze hitu MC Hammera z roku 1990: Can't touch this.

Ať už vlastní nebo předělané - obě kategorie na sociálních sítích bodují a na YouTube zaznamenávají vysoká čísla. Z některých se dokonce staly virály, které se šíří internetovým světem jako samotný virus. Většina písní má lidi spojovat a dodat optimismus, že všechno zvládneme. A to vlastně nakonec zafungovalo, jak tvůrci chtěli.

To je případ klipu Resisteré 2020, který už má přes 31 000 000 zhlédnutí. Všichni účinkující slíbili, že veškerý výdělek půjde na charitu.

Reklama

Související témata:

Doporučované