Hlavní obsah

Topolánek dostal dárek pod stromeček. Milion korun mu poslal olomoucký podnikatel

Mirek Topolánek dostal na kampaň od Richarda Benýška přes jeden milion korun.Video: Radek Nohl

 

Reklama

Bývalý premiér Mirek Topolánek dostal peníze od Richarda Benýška, který svou kariéru spojil také s nejbohatším Čechem Petrem Kellnerem.

Článek

Do prezidentské kampaně vstoupil jako sponzor další český miliardář. Olomoucký podnikatel Richard Benýšek dal - jak sám říká - jeden milion korun jako dárek pod stromeček bývalému premiérovi Mirku Topolánkovi.

„Prezident by měl být skutečně člověk, u kterého zaznamenáte, že vstoupil do místnosti,” vysvětlil Seznamu Benýšek. „Tak jsem mu dal dáreček pod stromeček,“ doplnil.

Richard Benýšek svou kariéru spojil také s nejbohatším Čechem Petrem Kellnerem. Pracoval pro něj jako krizový manažer.

Částku jeden milion korun dal Benýšek Topolánkovi těsně před Vánoci. Pár dní předtím mu navíc poslal ještě 100 tisíc korun. A připustil, že nemusí jít o poslední peníze. Benýškovi Topolánkova minulost nevadí.

„Škraloupy, které mu připisují, tak v porovnání s lidmi, co se pohybují kolem stávajícího pana prezidenta, je břídil,“ prohlásil Benýšek.

Milionové částky dostal před Vánoci na kampaň právě i současný prezident Miloš Zeman. Dva miliony nejprve získal od firmy patřící zbrojaři Jaroslavu Strnadovi. Další milion mu dala společnost vyrábějící materiály pro letecký průmysl.

Reklama

Doporučované