Hlavní obsah

Topolánkovi přišly prezidentské peníze, poslal mu je Ivan Langer

Mirku, bez peněz do kampaně nelez, napsal Ivan Langer a nevylučuje další dary na Topolánkovu podporu

 

Reklama

Mirku, bez peněz do kampaně nelez, píše kandidátovi na prezidenta ministr vnitra jeho bývalé vlády z let 2007-2009.

Článek

Na účet kampaně prezidentského kandidáta a bývalého premiéra Mirka Topolánka přišly peníze od prvních sponzorů.

Jedním z nich je bývalý člen dvou vlád Topolánkovy éry Ivan Langer. Svůj dar ve výši 50 tisíc korun doprovodil i osobním vzkazem: Mirku, bez peněz do kampaně nelez.

„Dokáže vykonávat funkci způsobem, jakým si přejeme, aby byla vykonávána funkce prezidenta republiky jako hlavy ústavního systému. Má odpovídající politickou zkušenost,” řekl Seznamu Ivan Langer, který nevyloučil, že může Topolánkovi na kampaň poslat další dar.

Mirek Topolánek živě na Seznamu:

Rozhovor s Mirkem Topolánkem.

„Když bude potřeba, tak podle svých povinností a daňového přiznání rád pomůžu.”

Ivan Langer jako ministr vnitra působil jak v prvním kabinetu, který Topolánek složil po volbách v roce 2006, ale neuspěl s ním ve Sněmovně, tak v tom druhém, který vládl od ledna 2007 až do června 2009, kdy ho předčasně nahradila úřednická vláda.

Langer poté neuspěl ve volbách v roce 2010, dnes je advokátem, společníkem v advokátní kanceláři Pečený, Fučík, Langer.

Kromě Langerova daru se od začátku tohoto týdne objevily na transparentním účtu Topolánkovy kampaně další sumy - všichni poslali bývalému premiérovi částku 50 tisíc.

Jsou mezi nimi JUDr. Andrea Lorenc, společnost Coloseum restaurants, s. r. o. provozující síť restaurací Pizza Coloseum či hlučínský podnikatel Leo Matloch, jeden z jednatelů společnosti VAE Controls, v níž Topolánek po odchodu z politiky jeden čas působil. Ten pak doprovodil svůj padesátitisícový dar vzkazem: Zdar kamaráde, držím palce.

Reklama

Související témata:

Doporučované