Hlavní obsah

Toto jsou lidé, kvůli kterým hraje Slavia za zavřenými dveřmi. Policie hledá výtržníky, kteří házeli pyrotechniku

Foto: Pražská Policie

Tváře mužů, které hledá policie kvůli výtržnostem v Edenu.

Reklama

Pražská policie zveřejnila fotografie mužů, kteří při utkání Slavie s Olomoucí házeli pyrotechniku do sektoru fanoušků hostů.

Článek

V sobotu bude hrát obhájce ligového titulu s Libercem. Kvůli rozhodnutí disciplinární komise se však na utkání nedostanou fanoušci. Stadion v pražských Vršovicích bude uzavřen jako trest za to, že podporovatelé domácích házeli při zápasu s Olomoucí pyrotechniku do sektoru, kde seděli příznivci hostujícího celku.

Oba tábory navíc byly takto blízko kvůli tomu, že po předchozích výtržnostech byla zavřena tribuna Sever neboli obvyklé působiště slávistického kotle.

Policie nyní zveřejnila fotografie pachatelů výtržností. Pokud se zákonodárcům povede je dopadnout, hrozí mužům až dvouleté vězení. Jak se v policejní výzvě píše, ohrozili svým jednáním všechny osoby nacházející se v sektoru Olomouce a vzniklá panika nedopadla ublížením na zdraví jen díky tomu, že sektor nebyl plně obsazen. Je však podstatné zmínit i to, že se v něm nacházeli i rodiče s malými dětmi. Celá výzva policie i s výzvou o pomoc je k přečtení zde.

Totožnost mužů by pravděpodobně rád znal i předseda představenstva SK Slavia Praha Jaroslav Tvrdík. Ten na svém twitterovém účtu oznámil, že „ti ‚frajeři‘, co si hodili, to budou mít hodně drahé. Škoda půjde do milionů a klub ji bude vymáhat“. Tvrdík však také uvedl, že se Slavia bude proti části nového trestu odvolávat. V současné době jí totiž hrozí uzavření tribun na severu i jihu až do konce kalendářního roku, navíc dostal klub pokutu 250 tisíc korun.

Reklama

Doporučované