Hlavní obsah

Toužíte po lepší postavě? K dokonalému tělu vám pomůže kamerunská koza

Pilates s kozami. Nová forma cvičení vedoucí k dokonalé postavě.Video: Pavol Martaus, AP

 

Reklama

Máte rádi masáže, lehké protahování a cvičení? Ve Skotsku objevili poněkud neobvyklý způsob toho, jak ze svého těla uvolnit napětí, zacvičit si a promasírovat ztuhlé svaly. Nepostará se o to žádný masér nebo trenér, ale kozy kamerunské.

Článek

Kamerunské kozy jsou nejmenší plemeno koz domácích. Jsou vysoké kolem 40 cm a váží zhruba 15 kg. Snadno zdolávají náročnější překážky, dokážou totiž šplhat i na nízké stromy. Chození po vašich zádech v okamžiku, kdy cvičíte pilates, jim nedělá žádný problém.

„Celé cvičení je víc o kozách než o pilates. Jsou totiž hodně nedočkavé. Jakmile se někdo položí na zem, třeba do pozice prkna, kozy mají okamžitě nutkání na člověka skočit a projít se po něm. Milují překážky. Tohle cvičení je tak náročnější. Musíte na svých zádech udržet zhruba 15 kilo navíc,” prozradila Jo Munrová, instruktorka pilates a majitelka kozí farmy Bellcraig ve skotském kraji Fire.

Než ale začnete makat na své postavě společně s kozou na zádech, čeká vás nejdříve krátký seznamovací ceremoniál s těmito zvířaty: „Když návštěvníci dorazí, nejdříve jdou na pole. Kozy se schovávají ve svém malém domku. Teprve potom za námi vyběhnou a jsou nadšené, že mohou opět cvičit pilates. Posléze dáváme lidem informace o věku zvířat a jejich hmotnosti. Není to tak jen o cvičení, ale trochu o vzdělávání, zvířecí terapii a opravdu dobré zábavě,” dodala Jo.

Jak celé cvičení vypadá? Podívejte se na video, které je součástí pořadu Ráno na Seznamu, jenž se vysílá každý všední den od 7 do 9 hodin.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Související témata:
Pilates

Doporučované