Hlavní obsah

Tradiční Burza škol v České Lípě se letos přesune na internet

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

V on-line vysílání se v úterý 10. listopadu představí více než dvě desítky středních škol nejen z Libereckého kraje. S rozhodováním o budoucím povolání pomůže žákům 9. tříd a jejich rodičům také Úřad práce.

Článek

Akce se uskuteční na webu www.clburzaskol.cz. „Rozhodnutí o tom, kam jít na střední školu, je prvním důležitým rozhodnutím v životě každého z nás. Jsem ráda, že Burza škol v letošním roce i přes všechny nepříjemnosti proběhne a že se rodiče, učitelé a žáci dozvědí vše důležité pro to, aby se správně rozhodli. Nápad uspořádat Burzu škol on-line vyšel z našeho českolipského úřadu a vážím si toho, že i ostatní organizátoři burzy tento nápad přijali a ve velmi krátké době vše připravili,“ doplnila českolipská starostka Jitka Volfová (ANO).

Nejde o první podobnou akci, která se letos kvůli pandemii covidu-19 musela přesunout na internet. On-line se uskutečnil i říjnový veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí Educa MyJob Liberec 2020, který patří k největším akcím svého druhu v Česku. Organizátoři připravili dva dny živého vysílání rozhovorů a prezentací škol, firem i profesí. Tím ale Educa neskončila, projekt pokračuje až do konce ledna příštího roku.

Na platformě Educa Online 2020 akce studentům představuje přes 50 středních škol nejen z Libereckého kraje své studijní obory, ale i samotnou školu, její zázemí i nabídku mimoškolních aktivit. Nechybí rozhovory se studenty a pedagogy. „Výhodou je, že je možné si je pustit kdykoliv a kdekoliv, studenti se na ně mohou podívat společně s rodiči,“ řekl za organizátory Lukáš Přinda.

Reklama

Doporučované