Hlavní obsah

Trafika: I mladí vědí, že v té nemocnici něco nehraje. A horují za českou Popelku

Foto: Seznam Zprávy

V oblíbeném podcastu Trafika proti sobě tentokrát soutěží Johana a Tereza z podcastu Jsem v obraze.

Reklama

Článek

Také nestíháte přečíst všechny zprávy o dění v Česku i ve světě? Právě proto je tu Trafika. V odlehčeném zpravodajském kvízu Konstantina Sulimenka soutěží moderátorky podcastu Jsem v obraze Johana Bázlerová a Tereza Povolná.

Poprvé do podcastu přišly dvě zástupkyně generace Z. A toho jsme samozřejmě museli využít, abychom zjistili, jak se čerství prvovoliči dívají na aktuální kauzy v domácí politice, třeba na současnou situaci kolem zdraví prezidenta Zemana.

„Myslím si, že mladým lidem tohle všechno přijde trapné, hraničí to s bizárem a absolutní katastrofou,“ říká Johana Bázlerová, autorka populárního instagramového účtu @jsemvobraze a stejnojmenného podcastu.

„A myslím, že už to proniklo do všech sociálních bublin a že všichni vidí, že v té nemocnici něco nehraje,“ hodnotí celkem trefně dění posledních dní.

Mezi důležité události se začíná vracet i covid, který v Česku neustále sílí. A hygienici začínají plánovat, jaká opatření opět zavedou, pokud se situace bude prudce zhoršovat. Zruší antigenní testy jako důkaz o bezinfekčnosti? Zakáží vstup do restaurace všem kromě očkovaným?

„Slyšela jsem, že se má omezit platnost antigenních testů,“ přemítá o první možnosti Tereza Povolná, spoluautorka podcastu Jsem v obraze. „Ale nevím nic o zrušení jejich platnosti. Za sebe musím říct, že bych si přála, aby platila opatření týkající se očkovaných lidí – aby to nutilo populaci se jít očkovat. Myslím, že tohle je cesta ven,“ komentuje možné cesty z blížících se potíží.

Ale stihli jsme toho probrat mnohem víc. U podcasterek jsme vyzvídali, jestli by si jako mladé voličky přály Piráty ve vládě nebo raději v opozici.

Tereza zdůrazňovala výhody mikrotenových sáčků při nákupech zeleniny a čokoládových tyčinek. Johana zase zabrnkala na národoveckou notu, když se dozvěděla o natáčení norského remaku Třech oříšků pro Popelku. A nebudou chybět ani novinky z alternativní scény, kde vám prozradíme, jaký je další ďábelský krok globalistů k novému světovému pořádku.

Která z podcasterek informujících mladé o politice znala současné události lépe? A jak se popraly s fake news? To zjistíte v podcastu Trafika i dnes napínavém až do poslední otázky. Pusťte si ho v přehrávači v úvodu článku.

Trafika

Konstantin Sulimenko a jeho hosté se v zábavném kvízu ohlíží za důležitými i bizarními událostmi uplynulého týdne.

Poslouchejte každou neděli na Podcasty.cz, na Rádiu Expres FM a Seznam Zprávách a také ve všech podcastových aplikacích.

Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované