Hlavní obsah

Trafika: Když senátoři žalují v Haagu, je i z ananasové pizzy zločin proti lidskosti

Foto: Seznam Zprávy

Zkušený reportér vyzval na souboj stand-up komičku. Kdo si vedl v mediálním kvízu Konstantina Sulimenka lépe?

Reklama

Článek

Nestíháte přečíst všechny zprávy o dění v Česku i ve světě? Právě proto je tu podcast Trafika. Zprávy tohoto týdne v odlehčeném kvízu Konstantina Sulimenka glosovali komička Adéla Elbel a novinář Seznam Zpráv Vojtěch Blažek.

Bývalý francouzský prezident Nicolas Sarkozy byl odsouzen k vězení za finanční machinace při financování kampaně v roce 2012. Tu ale prohrál, k moci přišla opozice, a tak se naskytla příležitost stíhat do té doby extrémně mocného muže. Zní vám taková situace jako něco, co by potenciálně mohlo nastat i v Česku, v hlavní roli s Andrejem Babišem?

„V tuhle chvíli je Babiš v kauze Čapí hnízdo na nejlepší cestě k soudu. A ještě má tu druhou, daňovou kauzu,“ komentuje tuhle možnost Vojtěch Blažek, „ale četl jsem komentáře, že vynaloží veškeré svoje zdroje, aby do vězení nešel,“ dodává.

„Já doufám, že může vyvinout co chce, ale snad máme ještě nějaký funkční systém,“ reaguje otevřeně Adéla Elbel. „Upřímně se jenom děsím toho cirkusu, který by nastal, kdyby Babiš skutečně stál před soudem,“ uzavírá Blažek a připomíná sedm let soudů s Davidem Rathem.

Došlo samozřejmě i na hádání, které zprávy jsou pravdivé a které falešné. Podala skupina českých senátorů žalobu k Mezinárodnímu trestnímu soudu v Haagu za zločiny proti lidskosti na českou vládu kvůli očkování?

„Senátoři ne. Já doufám, že to je ta rada moudrých,“ říká Elbel předtím, než zjistí, že se dvě české senátorky za opoziční koalice skutečně takovou žalobu podaly.

„Představuju si, jak soudci dostanou tenhle případ na stůl a řeknou si – řešili jsme tady genocidu, teď mučení v Africe, a co tam máš dál? No, ctihodnosti, teď tu máme… očkování v Česku,“ glosuje Blažek. Co by asi řekli na ananas na pizze?

V Trafice toho ale zaznělo mnohem víc. Vojtěch Blažek se zamyslí nad tím, co všechno by se dalo šňupat nejen v Kongu, Adéla Elbel naplánuje start své nové nábytkářské firmy a oba hosté si vyzkouší, jak dobře se orientují v covidových opatřeních, která v současnosti platí (plavou v nich stejně jako všichni ostatní).

Věděla toho o zprávách minulého týdne víc známá komička, nebo zkušený novinář? A nebo se oba nechali nachytat fake news? Poslechněte si Trafiku v přehrávači v úvodu článku. Příští neděli se opět vrátíme s novými hosty, abychom kličkovali mezi realitou a fikcí.

Trafika

Konstantin Sulimenko a jeho hosté se v zábavném kvízu ohlíží za důležitými i bizarními událostmi uplynulého týdne.

Poslouchejte každou neděli na Podcasty.cz, na Rádiu Expres FM a Seznam Zprávách a také ve všech podcastových aplikacích.

Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované