Hlavní obsah

Trafika: Kovy navrhuje vyznamenání pro Dádu. A faráře zablokoval Facebook

Foto: Seznam Zprávy

Kdo uspěl v kvízu Konstantina Sulimenka? Na narozeninách Šťastného pondělí proti sobě soutěžili youtuber Kovy a faráři Pastoral Brothers.

Reklama

Článek

Také nestíháte přečíst všechny zprávy o dění v Česku i ve světě? Právě proto je tu podcast Trafika. Zprávy tohoto týdne v odlehčeném zpravodajském kvízu Konstantina Sulimenka glosovali Karel Kovář alias Kovy a Pastoral Brothers.

Trafika se poprvé natáčela před živým publikem, a to v rámci 5. narozenin Šťastného pondělí, které Jindřich Šídlo a jeho tým oslavovali 28. října v pražském divadle X10.

Konstantin Sulimenko toho využil a pozval si speciální hosty – dosud nejúspěšnější soutěžící Trafiky, duo Pastoral Brothers, které tvoří faráři Karel Müller a Jakub Malý, a populárního youtubera Kovyho.

Na jakých otázkách zapeklitého mediálního kvízu se zapotili a jak glosovali nabízené možnosti?

V Súdánu proběhl převrat. Prodemokratickou přechodnou vládu svrhla armáda vedená generálem Burhanem. Jenže teď řeší problém – musí uklidnit statisícové davy protestujících, ale taky Spojené státy nebo EU. A rozhodl se to udělat trochu nešikovně: větou „Sice jsme zavřeli politiky, ale ne všechny“.

„Já ho chápu,“ komentuje Kovy, „kdybych já byl na jeho místě, tak bych se to taky snažil zachránit nějakým stand-upem.“

Ale tohle nevydařené súdánské PR nutně vede k otázce – jak by si takový případný pučista mohl získat davy v Česku?

„No Čechy určitě ne Bohem,“ shodují se oba Pastoral Brothers. „Já bych se poradil se siderickým kyvadlem,“ dodává Karel Müller.

„Myslím, že takový diktátor by měl vystupovat v trekovém oblečení, to mu u Čechů zajistí popularitu. A na nohách by měl mít ponožky, sandály a ještě trekové boty,“ hodnotí Kovy. Holt takový nový český národní trojobal.

Ale ve speciálním živém díle Trafiky se toho dozvíte mnohem víc. Kovy vám řekne, za co by měla dostat Dáda Patrasová státní vyznamenání. Pastoral Brothers vám prozradí, co jim Facebook zablokoval jako příliš explicitní obsah.

Nebudou chybět ani nachytávací otázky z trendů na TikToku a rubrika Novinky z alternativní scény. Tentokrát o tom, jakou superzbraň vyrábí Queenslandská univerzita a firma Boeing.

Obstáli před fanoušky Trafiky obhájci titulu Pastoral Brothers, nebo hvězdný vyzyvatel Kovy? A nebo se i tentokrát všichni nechali napálit fake news? Dozvíte se v přehrávači v úvodu článku.

Trafika

Konstantin Sulimenko a jeho hosté se v zábavném kvízu ohlíží za důležitými i bizarními událostmi uplynulého týdne.

Poslouchejte každou neděli na Podcasty.cz, na Rádiu Expres FM a Seznam Zprávách a také ve všech podcastových aplikacích.

Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované