Hlavní obsah

Trafika: Rada ČT jako Avengers, smradlavé Tokio a pirátské memy

Foto: Seznam Zprávy

Vyhrála v mediálním kvízu respektovaná publicistka, nebo youtuber se zájmem o vše zločinné strašidelné?

Reklama

Článek

Publicistka Hana Řičicová z Respektu a youtuber Adam Miklica, kterého znáte z podcastu České podsvětí, byli hosty Trafiky. Pořadu, ve kterém si můžete zkusit, jak dobře rozeznáte opravdové zprávy od fake news - a že to není vždy úplně snadné.

Na internetu se poslední dobou rozmáhají memy parodující kampaň Pirátů a Starostů. Poznat jejich skutečný post na Instagramu od vymyšleného se ukázalo být složitější, než by někteří čekali. „Slogan o podpoře kultury a pán, který hraje badminton - to jakože badminton je naše kulturní dědictví?“ ptá se Hana Řičicová, když uslyšela možnosti.

Do dnešního dílu se dostala i otázka z kultury. Je pravda, že se muselo zrušit představení Bouře kvůli bouři, nebo je to jenom hezky znějící báchorka? „Pokud by to byla pravda, tak by to Poláci nazvali boží hněv,“ poznamenává Adam Miklica.

V aktuálním díle jsme mluvili také o problémech blížící se olympiády v Tokiu, stížnostech předsedy Rady ČT Pavla Matochy na sportovní redakci veřejnoprávní televize nebo o nejnovějších výzkumech v oblasti rozkládání plastů. A nechybí ani rubrika Novinky z alternativní scény, kde rozebereme, proč se podle konspiračních webů chová Jakub Kulhánek jako říšský protektor.

Vyhrála v mediálním kvízu respektovaná publicistka, nebo youtuber se zájmem o vše zločinné strašidelné? Zjistíte to v aktuálním díle Trafiky dramatickém do poslední otázky, který si můžete poslechnout v přehrávači výše.

Trafika

Konstantin Sulimenko a jeho hosté se v zábavném kvízu ohlíží za důležitými i bizarními událostmi uplynulého týdne.

Poslouchejte každou neděli na Podcasty.cz, na Rádiu Expres FM a Seznam Zprávách a také ve všech podcastových aplikacích.

Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované