Hlavní obsah

Trafika s Lukefrym a Nejedlovou: Skopeček mezi Poláky a konspirační tornádo

Foto: Profimedia.cz

Youtuber, nebo aktivistka - kdo zvítězí v mediálním kvízu Konstantina Sulimenka?

Reklama

Článek

Johanna Nejedlová, ředitelka organizace Konsent, a influencer Lukáš Lukefry Fritscher byli hosty dalšího dílu podcastu Trafika, ve kterém zkoumáme, jak tenká je hranice mezi bizarně reálnými a naprosto smyšlenými událostmi.

Tento týden proběhl na Twitteru názor poslance za ODS Jana Skopečka, kterému se začala nelíbit ředitelka Národní galerie, Polka Alicja Knast. Je to snad proto, že si pan poslanec myslí, že rozumí umění víc než ona? „Já věřím tomu, že si to může myslet,“ směje se Johanna Nejedlová, „ale tohle je spíš xenofobní notička.“

Znovu jsme se pustili také do novinek z dezinformační scény a jejich interpretace událostí na jižní Moravě. Stály za tím americké stíhačky, nebo to byla nepovedená objednávka deště z Číny? „To zní jako, co si objednáš z Wishe a co ti pak přijde z Wishe. Jak se to potom reklamuje?“ dumá Lukefry, když se dozvěděl celý bizarní příběh, kterým žijí konspirační weby.

Řeč přišla také na cestování a na to, kam všude se z Česka nesmí vycestovat. „Já věřím, že do Ruska můžeš, tam chtěl jet nedávno Hamáček, i když je to už tedy pár týdnů,“ snaží se dedukovat Nejedlová.

A řešilo se toho samozřejmě i tentokrát mnohem víc - od želv na trati Tour de France přes inzeráty v Mladé frontě dnes a podivné trendy na TikToku až po nové referendum v jednom švýcarském kantonu o zákazu gumových medvídků.

Vyhrála v mediálním kvízu odbornice na sexuální násilí, nebo známý český youtuber? To se dozvíte v novém díle podcastu Trafika. Poslechněte si ho v přehrávači v úvodu článku a na další díl se těšte opět příští neděli.

Trafika

Konstantin Sulimenko a jeho hosté se v zábavném kvízu ohlíží za důležitými i bizarními událostmi uplynulého týdne.

Poslouchejte každou neděli na Podcasty.cz, na Rádiu Expres FM a Seznam Zprávách a také ve všech podcastových aplikacích.

Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované