Hlavní obsah

Trafika se Soukeníkovou a Smetana: Nepřechýlený Foldyna a rybářské tipy

Foto: Seznam Zprávy, Profimedia.cz

Podcast Trafika nabízí souboj frankofilních novinářek – vyhraje Eva, nebo Emma?

Reklama

Článek

Moderátorka a zpěvačka Emma Smetana a redaktorka Seznam Zpráv Eva Soukeníková byly hostkami dalšího dílu podcastu Trafika, kde zjišťujeme, jak tenká je hranice mezi vážnými, bizarními a zcela smyšlenými událostmi posledních sedmi dnů.

Máme za sebou hlasování o nedůvěře vládě. Což je skvělé, protože na takovéto schůzi Poslanecké sněmovny padají ty nejlepší perly. Nadšení politických nerdů ale třeba Emma Smetana nesdílí. „Ta strana, která drží Andreje Babiše u moci, odešla ze sálu, protože to je takové statečné a rovné jednání hodné té strany. A když se dějí očekávané věci, tak mám pocit, že je sledovat nemusím,“ říká.

Řeč samozřejmě musela přijít i na koncovku -ová u ženských příjmení. „Když jsem studovala na bohemistice, jméno Emma Smetana sloužilo jako poučka, jak správně lingvisticky používat příjmení,“ prozradila Eva Soukeníková.

V podcastu se toho ale řešilo mnohem víc. Probrali jsme Jaroslava Foldynu a jeho názory na zelí, novou vládu v Izraeli, nový film Filipa Renče, různé způsoby rybaření nebo nepříliš povedenou kampaň španělské pošty proti rasismu.

Vyhrála v mediálním kvízu Emma Smetana, nebo Eva Soukeníková? To se dozvíte v novém díle podcastu Trafika. Poslechněte si ho v přehrávači v úvodu článku, nebo ve vaší oblíbené podcastové aplikaci. A na další díl se těšte opět příští neděli.

Trafika

Konstantin Sulimenko a jeho hosté se v zábavném kvízu ohlíží za důležitými i bizarními událostmi uplynulého týdne.

Poslouchejte každou neděli na Podcasty.cz, na Rádiu Expres FM a Seznam Zprávách a také ve všech podcastových aplikacích.

Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované