Hlavní obsah

Trafika se Staňkem a Bidrmanovou: Vytáčky ministryně Dostálové a nová mutace

Foto: Seznam Zprávy

Hosty dalšího dílu podcastu Trafika byli moderátoři Markéta Bidrmanová a Luděk Staněk.

Reklama

Článek

Moderátorka Markéta Bidrmanová a komik Luděk Staněk byli hosty dalšího dílu Trafiky, podcastu o tom, že nemáte věřit všemu, co kde uslyšíte.

Mutace covidu se před nějakou dobou přejmenovaly ze zeměpisných názvů na řecká písmena. Až po deltu všechny známe, ale jak se jmenuje kalifornská mutace, která v alfabetě následuje po deltě? Luděk Staněk chtěl navrhnout lambdu, ale ta nakonec ani nebyla v možnostech. „To předbíháš, to teprve přijde v září,“ glosuje suše Bidrmanová.

Mluvili jsme také o překvapivých plánech ukrajinské armády pro letošní vojenskou přehlídku. „Já to vím. To je poprvé v historii, kdy byla k něčemu dobrá anketa na Novinkách. Ten článek u toho jsem si sice nepřečetl, ale anketu jsem viděl,“ kýve Staněk a střílí správnou odpověď.

A samozřejmě došlo i na čistě bizarní zprávy. Je pravda, že muže při vykonávání potřeby uštkla do citlivých partií krajta? „Člověk má pocit, že nemůže otevřít Blesk, aby na něj nevyskočila zpráva o krajtě na záchodě,“ poznamenává Staněk. „Já myslím, že je tam lidé z Blesku sami vypouštějí,“ kontruje Bidrmanová.

A jaké další zprávy uslyšíte? Třeba tu o problémech ryb v Praze, příbuzných Leonarda da Vinciho, novém softwaru Tesly a taky o Kláře Dostálové a jejích výmluvách.

Vyhrála v mediálním kvízu zkušená novinářka, nebo komik, který musí sledovat zprávy neustále? Čeká vás velmi těsný a dramatický souboj do poslední otázky, tak si ho nenechte ujít. Poslechněte si ho v přehrávači v úvodu článku.

Trafika

Konstantin Sulimenko a jeho hosté se v zábavném kvízu ohlíží za důležitými i bizarními událostmi uplynulého týdne.

Poslouchejte každou neděli na Podcasty.cz, na Rádiu Expres FM a Seznam Zprávách a také ve všech podcastových aplikacích.

Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované