Hlavní obsah

Trafika: Zuckerbergův digitální vesmír lásce nefandí. Dají zrzky přednost realitě?

Foto: Seznam Zprávy

Zprávy tohoto týdne v odlehčeném zpravodajském kvízu Konstantina Sulimenka glosovaly autorky podcastu Vyhonit ďábla.

Reklama

Článek

Také nestíháte přečíst všechny zprávy o dění v Česku i ve světě? Právě proto je tu podcast Trafika. Události tohoto týdne v podcastu Trafika glosovaly autorky podcastu Vyhonit ďábla, Terézia Ferjančeková a Zuzana Kašparová.

Minulý týden vláda oznámila novou sérii opatření ke zpomalení prudkého šíření koronaviru. A s oznámením samozřejmě přišla i nová vlna zmatků a dotazů. Třeba jestli se konec proplácení testů na covid vztahuje i na očkované lidi.

„Já jsem četla o těch nových nařízeních,“ komentuje to Zuzana Kašparová poté, co se dozvěděla, že ano, „a to, jestli se budou proplácet i už očkovaným lidem, byla moje velká otázka, protože to tam vůbec nebylo uvedeno. Tak to je dobrý.“

Ještě lepší by ale bylo, kdyby byla vládní nařízení srozumitelná alespoň stejně jako Trafika. „Ještě by to tak mohlo být pro cizince. Nejsem tu pojištěná, ale proplácejte mi prosím testy,“ dodává Slovenka Ferjančeková ironicky.

Jako vždy ale došlo i na ty zábavnější zprávy z uplynulého týdne. Velký kus debaty jsme věnovali oznámení Marka Zuckerberga o to, že najme deset tisíc lidí k vybudování metaversu, kompletního virtuálního světa, kde budete moct dělat úplně cokoliv.

„A co sex? Jak tam budeme mít sex?“ ptá se na skutečně důležité otázky Terézia. „Musíš si uvědomit, že Mark Zuckerberg nemá sex,“ odpovídá jí Zuzana. „A to je přesně ono – vůbec nemyslí na potřeby lidí, kteří nejsou jako on,“ vrtí hlavou Terézia. Coby autorky jednoho z nejposlouchanějších tuzemských podcastů o sexu mají na soukromí digitálního titána jistě dobrý odhad.

Ale zábavných momentů a bizarních zpráv uslyšíte mnohem víc. Dozvíte se, co podle francouzského ministra „není sýr“. Zamyslíme se nad tím, proč jsou podle nové české studie zrzky sexuálně aktivnější. A nebudou chybět ani novinky z alternativní scény, na které propagandistická ruská média žijí kauzou kolem prezidenta Zemana.

Která z moderátorek populárního podcastu věděla víc o tom, co se dělo minulý týden? A jak se popraly s fake news? To zjistíte v podcastu Trafika. Pusťte si ho v přehrávači v úvodu článku.

P.S.: V podcastu zazní, že musíte mít v práci nasazený respirátor, i když jsou vaši kolegové ve stejné místnosti víc než 2 metry od vás. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch po nahrání podcastu v pátek odpoledne upřesnil, že výjimka z povinnosti nosit respirátor se vztahuje i takové situace. Za tento nesoulad se omlouváme.

Trafika

Konstantin Sulimenko a jeho hosté se v zábavném kvízu ohlíží za důležitými i bizarními událostmi uplynulého týdne.

Poslouchejte každou neděli na Podcasty.cz, na Rádiu Expres FM a Seznam Zprávách a také ve všech podcastových aplikacích.

Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované