Hlavní obsah

Tragédie nad kanálem La Manche? Z radarů zmizelo letadlo s novým útočníkem pro Premier League

Fotbalista Emiliano Sala měl být na palubě letadla, které od včerejšího večera hledají záchranáři nad kanálem La Manche.Video: Profimedia.cz

 

Reklama

Letadlo, na jehož palubě byl argentinský fotbalista Emiliano Sala, se ztratilo z radaru nad kanálem La Manche. Útočník měl cestovat do Cardiffu, který jej před pár dny koupil za rekordní částku 15 milionů liber z Nantes. Sala tam v podzimní části nejvyšší francouzské ligy nastřílel dvanáct branek.

Článek

Letadlo, které cestovalo z Nantes do Cardiffu, se z radarů ztratilo v pondělí večer, záchranáři po něm stále pátrají. Obavy, že na palubě malého soukromého stroje byl právě argentinský fotbalista, vzrostly poté, co se Sala novému zaměstnavateli neozýval. Zdroje BBC to poté potvrdily.

„V návaznosti na zmizení lehkého letounu před několika hodinami probíhá pátrací a záchranná operace severně od Alderney. Zapojily se do ní dvě helikoptéry a několik záchranných člunů z Alderney a (ostrova) Guernsey,“ potvrdila Sky News místní policie. Pobřežní stráž Jejího Veličenstva uvedla, že oblast, kde se letadlo ztratilo z radarů, není v jejím poli působnosti, přesto ale vyslala na pomoc dva vrtulníky.

Záchranné operace se rozběhly krátce před devátou hodinou večerní. Práci záchranářům ale ztěžuje stále se zhoršující počasí. Podle posledních zpráv byli na palubě malého letadla dvě osoby. Podle všeho pilot a argentinský fotbalista.

28letý Sala v letošní sezoně působil v Nantes, v devatenácti zápasech nejvyšší francouzské ligy nastřílel 12 branek. Cardiff si jej vyhlédl jako nejdražší posilu v historii klubu, jen pár dní nazpět za něj zaplatil patnáct milionů liber.

„Jsme velmi znepokojeni z nejnovějších zpráv, že malé letadlo ztratilo kontakt nad Lamanšským průlivem,“ uvedl v tiskovém prohlášení předseda Cardiff City Mehmet Dalman.

Reklama

Související témata:

Doporučované