Hlavní obsah

Tramtarie převedla do on-line podoby další titul, Na Větrné hůrce

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Olomoucké Divadlo Tramtarie se rozhodlo kvůli přetrvávajícím vládním opatřením v souvislosti s koronavirem převést do on-line podoby další svou hru, adaptaci slavného románu Emily Brontëové Na Větrné hůrce.

Článek

Na otevření scény čekají zástupci divadla marně už od poloviny října. Kontakt s publikem se snaží udržet alespoň právě nabídkou svých inscenací ve virtuálním prostoru. „Usednout“ do divadla alespoň na dálku mohou diváci po zakoupení vstupenky kdykoliv, v bezpečí domova.

„Tramtarijní inscenace Na Větrné hůrce jednoznačně patří mezi nejvýraznější pilíře současného repertoáru našeho divadla. Emočně silný příběh postavený na výjimečných hereckých výkonech Barbory Šebestíkové v roli Kateřiny a Miroslava Černého jako ďábelského Heathcliffa sklízí úspěchy jak z hlediska diváckého zájmu, tak kladných ohlasů odborné veřejnosti,“ uvedl umělecký šéf souboru Vladislav Kracík. Podotkl přitom, že inscenace má i ze záznamu velký potenciál diváky zasáhnout.

Silnými hereckými výkony je pak doplňují Tereza Toth Čápová, Dominika Hrazdílková, Vít Pištěcký a Václav Stojan. Adaptace románu, který ve své době otřásl viktoriánskou Anglií, je vyhledávanou inscenací na repertoáru divadla. Nabízí totiž neotřelé dramaturgické a režijní zpracování známé látky, které je navíc zasazené do atraktivně řešené scénografie.

Ve špičkové HD kvalitě nabídlo již v minulých týdnech divadlo divákům komediální hity a Kabaret nahatý Shakespeare. Obnovené premiéry se na virtuálním jevišti dočkalo také něžné milostné drama Madisonské cesty, uvedli zástupci divadla. On-line vstupenky si mohou diváci zakoupit na www.divadlotramtarie.cz, poté jim přijde email s přihlašovacími údaji k videu. Záznam pak budou moci zhlédnout kdykoliv během následujících 14 dní.

I přes uzavřené scény se herci z Tramtarie pustili do zkoušení nové inscenace Nebezpečné známosti pod vedením režisérky Hany Marvanové, nabídnout divákům ji chtějí po uvolnění vládních opatření. Světoznámý milostný duel vikomta de Valmont a markýzy de Merteuil se měl v Tramtarii odehrát už na jaře, tehdy ho ale zastavila první vlna koronavirové pandemie a s ní spojené restrikce. Zástupci divadla již dříve uvedli, že připravena k premiéře bude inscenace v půlce ledna, zatím k tomu však nedošlo.

Reklama

Doporučované