Hlavní obsah

Tramvajové výluky i uzavřené vstupy do metra. Praha bojuje s omezením hromadné dopravy

Omezení v městské hromadné dopravě komplikují lidem pohyb po Praze.Video: Jaroslav Kejzlar

 

Reklama

Městskou hromadnou dopravu v Praze komplikují výluky spojů. Na místech, kde probíhají opravy kolejiště nebo vstupů do metra, můžou cestující využít náhradní autobusovou dopravu. Někam se ale dostanou jen pěšky nebo komplikovanou objížďkou.

Článek

Výměna kolejiště mezi Malostranským náměstím a stanicí Malostranská výrazně omezila spojení mezi Újezdem a Dejvicemi. V úseku Újezd a Malostranská nejezdí tramvaj vůbec, náhradní dopravu sice zajišťuje autobus, ten ale pokrývá pouze několik zastávek mezi Újezdem a Malostranským náměstím. Z něj se pak cestující dostávají na stanici Hradčanská komplikovaně přes zastávku Staroměstská, která leží na druhém břehu Vltavy.

Výraznější komplikace způsobil havarijní stav Libeňského mostu, který je uzavřen od pátku minulého týdne. Z Holešovic na Palmovku se tak cestující dostávají několikakilometrovou objížďkou, přičemž běžná trasa měří jen 1,7 kilometru. Někteří cestující si proto zkracují cestu pěšky přes Libeňský most. Uzavřena je i ulice Zenklova, takže na Palmovku se lidé nedostanou hned ze dvou směrů.

Omezení se netýkají jenom tramvajové dopravy. V současnosti nefunguje v běžném provozu hned pět stanic metra. Opravy a výměny eskalátorů nebo vestibulů probíhají na Andělu, Náměstí Republiky, Budějovické, Muzeu i na Palmovce. Podle experta na MHD z Dopravní fakulty ČVUT Vladimíra Pušmana jsou ale opravy dlouhodobě naplánovány. To, že probíhají v lednu, navíc není nijak neobvyklé. Ostatní nečekané výluky představují prý shodu náhod.

Reklama

Doporučované