Hlavní obsah

Třebíč postaví za 62 milionů korun nový bytový dům i se sociálními byty

Ilustrační foto.

Reklama

Třebíč postaví s podporou dotací nový bytový dům s 25 byty v Modřínové ulici. Vybrala dodavatele, který ho postaví asi za 62 milionů korun. Dotace pokryjí více než polovinu nákladů.

Článek

V domě budou sociální a startovací byty. Stavba má začít v dubnu příštího roku a dokončena bude na podzim 2023. Městské bytové domy by mohly v budoucnu stát i v nových lokalitách, které město pro výstavbu připravuje v jižní části města mezi Vltavínskou ulicí a ulicí Na Hvězdě nebo na severu v lokalitě Na Kopcích.

„Ještě nemáme rozhodnuto, jaký typ bydlení, respektive objektů, které si ponecháme v majetku města, tam bude, jestli to budou domy se zvláštním určením, domovy pro seniory nebo tyto sociální a startovací byty,“ řekl starosta města Pavel Pacal (Pro Třebíč).

Šestatřicetitisícové město vlastní asi 500 bytů. V minulosti část bytového fondu rozprodalo. Teď už se podle Pacala prodávají byty jen výjimečně, zejména v domě, kde už byla dřív většina jednotek zprivatizovaných. „Myslím si, že jsme na tom minimu (počtu bytů), níž určitě jít nechceme,“ řekl Pacal.

Reklama

Doporučované