Hlavní obsah

Třebíč žádá kraj i Národní sportovní agenturu o dotace na zimní stadion

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Třebíč opravu připravuje asi šest let. Má k dispozici projektovou dokumentaci a stavební povolení. Nyní dokončuje projekt pro provedení stavby. Odhadované náklady stavby jsou 350 milionů korun.

Článek

Národní sportovní agenturu město požádá o 50 milionů korun, kraj o 150 milionů korun.

„Město je připravené akci spolufinancovat. Na druhou stranu, pokud budou problémy s dotacemi, bude problematické se do toho pustit bez nich,“ řekl starosta Třebíče Pavel Pacal (Pro Třebíč). Dvouletá modernizace by mohla začít na podzim příštího roku. Po dobu prací bude stadion zcela uzavřen.

Modernizací na zimním stadionu projde především zázemí. V plánu je rozšíření zadní části tak, aby tam mohly vzniknout kabiny a sociální zařízení, které jsou podle starosty už nevyhovující. Upravovat se bude i hlediště a technologie chlazení. Zastaralou čpavkovou má nahradit ekologická varianta.

Třebíčský zimní stadion se začal stavět v roce 1956, dokončený byl v roce 1959. O dvanáct let později prodělal první větší rekonstrukci a v roce 1977 byl zastřešen. Střecha se ale po několika dnech zřítila. Zemřeli pod ní dva lidé. Znovu se stadion veřejnosti otevřel v roce 1980. Od roku 1998 je v majetku města. „Poslední rekonstrukce, která tam proběhla, byla v roce 2000. Jednalo se o rekonstrukci ledové plochy, chlazení a strojovny. Jinak konstrukce jsou stále původní a bohužel už jsou ve stavu, kdy je potřeba zimní stadion rekonstruovat,“ řekl Pacal.

Reklama

Doporučované