Hlavní obsah

Třebíč zrušila velké letní kulturní akce, nabídne komornější podobu

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Třebíčské městské kulturní středisko (MKS) zrušilo kvůli pandemii všechny větší letní kulturní akce. Nahradí je Třebíčské kolečko. Pro omezený počet návštěvníků nabídne během léta filmy a koncerty na pěti místech ve městě.

Článek

„Motivací bylo, že jsme zrušili letošní ročník Třebíčského kulturního léta z toho důvodu, že i když to teď vypadá dobře, že se situace uvolňuje, ale pořád ještě si netroufáme udělat takové akce typu Slavností tří kápí nebo Oživené židovské město, kde se lidi v podstatě nekontrolovatelně shromáždí na jednom místě a může jich tam být třeba 10 tisíc, jako to bylo v případě Slavností tří kápí,“ řekla ředitelka MKS Jaromíra Hanáčková.

Městské slavnosti jsou zdarma, bývají volně přístupné, což regulaci počtu návštěvníků znemožňuje. „Jediná šance by byla obehnat to nějakým drátem a pouštět tam určitý počet lidí. Ostatní by museli stát ve frontě a čekat, než někdo odejde. To jsme dělat nechtěli, jenom bychom tím lidi naštvali,“ řekla Hanáčková. Prozatím platí, že venkovní akce mohou být až pro 1000 lidí, pokud fungují dva samostatné sektory.

Třebíčské kolečko začne na parkovišti za zimním stadionem 17. června. Kulturní akce včetně koncertů a letního kina budou taky v areálu zámku, na sokolském stadionu, v Řípovské ulici v části Borovina a u základní školy Na Kopcích. „Bude to celé léto, celkem je to 35 dní a celých těch 35 dní se v Třebíči bude něco dít,“ řekla Hanáčková. Vstupné bude 50 korun. Prostor s lavičkami asi pro 300 lidí bude hlídaný.

Reklama

Doporučované