Hlavní obsah

„Trenér do mě musel strčit.” S Alešem Valentou za jeho prvním akrobatickým skokem

Ukázka z pořadu Moje místa s Alešem Valentou.Video: Petr Zajíček, Seznam Zprávy

 

Reklama

Dlouhých šestnáct let se mu nikdo nedokázal vyrovnat. Jeho legendární trojité salto s pěti vruty se podařilo zopakovat dvěma sportovcům až letos. Podívejte se v pořadu Moje místa, kde se rodil úspěch olympijského vítěze Aleše Valenty.

Článek

V Šumperku prožil dětství a chodil tady na sportovní základní školu. „Aleš měl odjakživa dobré odrazové schopnosti,” říká o něm dnes jeho třídní učitel Jiří Slavinský.

Kromě sportu si už v životě vyzkoušel mnohé a všechno bral jako výzvu. „Nikdy jsem se nebál, že se ztrapním,” říká Aleš Valenta.

Po skončení profesionální kariéry se Aleš pustil do nových věcí. Moderoval v rádiu, vyhrál taneční show StarDance a se svou manželkou natáčí televizní pořad pro děti. Vrátil se i ke sportu: Ve Štítech na Šumpersku vybudoval jeden z největších akrobat parků na světě.

Co dodnes neprozradil svým rodičům? Jak dlouho trvá, než se z vás v akrobatických skocích stane profík? A jak dopadl autor tohoto pořadu, když skočil na lyžích z můstku?

Uvidíte v pořadu Moje místa, v premiéře v pátek 10. srpna od 20.00 na celoplošné Televizi Seznam. A malou ochutnávku ve videu nahoře.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Sledujte Seznam Zprávy i na Facebooku.

Reklama

Doporučované