Hlavní obsah

Trest zaslouží Kúdela i Rangers, a nikdo se neumí omluvit, píší čtenáři

Foto: Seznam Zprávy, Profimedia.cz

Názory čtenářů na skandální dohru fotbalového utkání Slavie s Rangers.

Reklama

Ani týden po skandálu kolem utkání fotbalové Evropské ligy mezi Slavií a Glasgow Rangers emoce neutichají. Mnoho čtenářů se shoduje, že určit jednoznačného viníka konfliktu není snadné, protože podíl mají obě strany.

Článek

Redakce Seznam Zpráv vybrala do Fóra čtenářů nejzajímavější názory z diskuzí u článků, které se zabývají vývojem událostí po kontroverzní dohře pohárové odvety pražské Slavie na Ibrox Stadium, kde český tým čelil tvrdé až záludné hře soupeře, brankář Ondřej Kolář byl zraněn bezohledným faulem a naopak obránce Ondřeje Kúdelu obvinil záložník Rangers Glen Kamara, že jej rasisticky urazil. UEFA vyšetřuje také následné události, při nichž byl podle Slavie Kúdela napaden Kamarou pěstí v útrobách stadionu, hostující tým pořadatelé dlouho nepustili ze hřiště do šaten a také pozápasová tisková konference se odehrála bez účasti kouče Jindřicha Trpišovského, když s médii hovořil pouze domácí trenér Steven Gerrard.

Stanislav Bílý: Ondřej Kúdela by měl dostat trest za nesportovní chování - přiznal se, že vulgárně urazil hráče soupeře, a to prostě není správně. I když po desítkách minut té řezničiny ze strany hráčů Rangers a opravdu dlouhého přihlížení hlavního rozhodčího, naprosto pochopitelné. Taky bych byl hodně vytočený, sprostý a asi bych se chtěl prát. Ale v žádném případě nemůže dostat trest za rasismus, jestli se nechce UEFA vydat na totálně šikmou plochu a dříve či později šíleně narazit.

Otmar Homolka: Ondřej Kúdela by se měl přiznat, ať to stojí, co to stojí. A omluvit se. A přijmout trest. Uleví se mu a myslím, že to dost lidí ohodnotí, a po průběhu zápasu taky pochopí. Zároveň by se měl ale vyšetřit incident v tunelu a vyvodit z něj patřičné závěry. A taky by se měly vyvodit závěry z velice nesportovního chování hráčů Rangers při zápase. Osobně si myslím, že tresty u hráčů Rangers by měly být podstatně vyšší než Kúdelův.

Pavel Filip: Vedle všeho, co už bylo mnohokrát řečeno a napsáno, mi přijde podlé a nehorázné, kterak bylo trenérovi Slavie znemožněno účastnit se pozápasové tiskové konference. O tomhle by měla padnout zmínka pokaždé, když se někdo k tomuhle zápasu vrátí! Pan trenér Gerrard si vzal slovo a vedl čtvrthodinový monolog nad věcmi, které jsou důležitější než fotbal. Ok, s tím vlastně nemám problém. Ale co dát příležitost bránit se nařčením a povědět i svou verzi příběhu té druhé straně? To je podle mého totiž taky důležitější než fotbal. Světová média by, v případě rovné příležitosti vyjádřit se, musela přenášet i to, co si myslí a říká pan Trpišovský. Nevím, z jakého důvodu by mu to nemělo být umožněno, když mohl normálně mluvit v Genku, Seville, na Chelsea, v Barceloně, na Interu, v Dortmundu i v Leicesteru, jen ne v Glasgow. Jestli ve mě něco vzbuzuje podezření z nekalosti a absolutního diletantství na straně pořádajícího klubu, tak právě tohle.

Otmar Homolka: Na celé záležitosti je nejsmutnější, že ani jedna strana se neumí omluvit za nechutnosti, kterých se dopustila. Neskutečná hrubost Skotů na jedné straně a ubohá provokace (jako důsledek) Kúdely (ať už rasistická, nebo ne) na straně druhé, nemají s fair play nic společného.

Iveta Janoušková: Doufám, že fotbal v budoucnu nebude jako to, co jsme teď viděli. Když prohrávám, tak je potřeba někoho přizabít a zbytek zranit. Vítěze nechat hodinu na ploše. Zmlátit soupeře pod dohledem trenéra se zakrytými kamerami. Vždyť to je úplně nechutné. Největší komedie je, že se za to nikdo neomluvil, a všichni z ostrova budou řešit, co kdo komu řekl.

Dušan Ingr: Já být Slavií, tak nekompromisně podám trestní oznámení na Roofeho za úmyslné napadení a těžké zranění brankáře Koláře, a budu tvrdě vyžadovat potrestání a náhradu škody. Dále bych požadoval po UEFA důsledně prošetřit všechny nesportovní fauly, které nebyly na 2, ale asi tak na 5 červených karet, a vyvodil z toho jednoznačné důsledky. A to, že Kúdela po tom všem NĚCO pošeptal Kamarovi, bych bral jako důsledek toho všeho předešlého, mohla to být i součást taktiky Rangers, vymyslet si rasistickou urážku a tím všechno otočit ve svůj prospěch. A na závěr Steven Gerrard - byl to jeden z mých oblíbenců na ostrovech, vždycky jsem ho obdivoval jako sympatického dříče, který hraje fér. Teď je to pro mě jenom ubožáckej trenér, který možná tuhle komedii celou naplánoval a řídil do samého konce…

Fórum čtenářů

Redakce Seznam Zpráv vybírá nejzajímavější příspěvky z diskuze čtenářů (některé mohou být redakčně kráceny). Zajímají nás vaše názory na aktuální témata a vážíme si diskutérů, kteří debatují slušně, k věci a dodržují kodex diskuzí SZ.

Bedřich Ambrož: Jedno je jistý. Kdyby se Kúdela zachoval jako skutečnej profík, udržel emoce na uzdě, tak následně by byla veškerá pozornost upřená na surovou hru Rangers, zranění Koláře atd., a nikoli na nějaký špitání. Takhle jim úplně zbytečně poskytl záminku k odvádění pozornosti. Totální diletantství a nedostatek profesionality z jeho strany. Slavia by ho měla pokutovat právě za tohle, zejména když to pro ni znamená spoustu nákladů navíc (právníci, zajištění bezpečnosti při dalších zápasech atd.)

Milan Horák: Zkrátka na Britských ostrovech ta jejich imperiální nadutost je stále. Východoevropany jako celek berou jako něco méněcenného. Jsme malá zemička, v podstatě nic neznamenající, tak proč by si na nás prostřednictvím fotbalu nevybíjeli svoje stresy. „Řezníci z Rangers“ to předvedli ve vší parádě.

Reklama

Doporučované