Hlavní obsah

Tři Američané držení v Severní Koreji jsou konečně volní a na cestě domů. Velice se na ně těším, napsal Trump

Američané držení v Severní Koreji míří domů.Video: Jolana Humpálová, AP

 

Reklama

Americký prezident Donald Trump ve středu uvedl, že tři Američané zadržení Severní Koreou byli propuštěni a ministr zahraničí Mike Pompeo je již doprovází na jejich cestě zpět domů.

Článek

„Jsem potěšen tím, že vás mohu informovat o tom, že ministr zahraničí Mike Pompeo je v letadle a vrací se ze Severní Koreje i spolu se třemi úžasnými džentlmeny, na setkání s nimiž se každý z nás těší. Vypadají, že jsou v dobré kondici,” uvedl Donald Trump na svém Twitteru.

Americký prezident také uvedl, že Pompea a tři osvobozené Američany osobně uvítá ihned, jakmile letadlo na Andrewsově spojené základně za Washingtonem ve čtvrtek v šest hodin ráno plánovaně přistane.

„Velmi se těším,” dodal Trump opět na svém Twitteru.

Osud tří korejských Američanů, Kima Hak-songa, Tonyho Kima a Kima Dong-chula byl jednou z několika velice citlivých záležitostí, které se před vůbec prvním setkáním Donalda Trumpa s Kim Čong-unem poměrně nasčítaly.

Americký ministr zahraničí Mike Pompeo přijel do Severní Koreje na předem neohlášenou návštěvu, aby jednal o posledních podrobnostech plánovaného summitu prezidenta Donalda Trumpa s vůdcem KLDR Kim Čong-unem. Ten by se měl konat na konci května nebo začátkem června.

Reklama

Doporučované