Hlavní obsah

Tragédie v Oleksovicích. Hořela vlastně jediná místnost, říká hasič o domě, v němž zemřely tři děti

Rozhovor s mluvčím jihomoravských hasičů Jaroslavem Mikoškou o požáru na Znojemsku.Video: Směna, Seznam Zprávy

 

Reklama

V domě v Oleksovicích na Znojemsku v noci hořelo. Požár si vyžádal celkem tři oběti na životech - děti ve věku od jednoho do devíti let. Čtyři dospělí obyvatelé domu požár přežili, ale utrpěli zranění.

Článek

Tři děti zemřely v noci na pondělí při požáru rodinného domku v Oleksovicích na Znojemsku, řekli ČTK mluvčí hasičů a záchranné služby. Čtyři dospělí jsou zranění. Dětem bylo od jednoho roku do devíti let, ročníky 2009, 2014 a 2017.

Příčina požáru zatím není jasná. „Vyšetřování pokračuje, vyšetřovatelé jsou na místě od samotného rána, v podstatě od toho požáru, postupně se k nim přidávají ještě další specialisté. Zatím nemáme verze, které bychom mohli zveřejnit, vyšetřování stále pokračuje, musíme si počkat,“ řekl Seznamu mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Mikoška uvedl, že požár zasáhl a kompletně zničil jeden pokoj. „Kvůli požáru došlo k poškození souběžné chodby, a to jak vlivem sálavého tepla, tak vlivem kouře,“ doplnil.

Na místě společně zasahovali jak profesionální, tak dobrovolní hasiči, kteří na místo dorazili jako první. Za jejich zásah jim podle ČTK poděkoval starosta Oleksovic Zdeněk Koukal.

Dospělí s výjimkou invalidní nejstarší obyvatelky domu už byli při zásahu venku. Hasiči pak vynesli ze zakouřeného objektu děti a seniorku, kterou do nemocnice přepravil vrtulník. Dvě z dětí se záchranáři ještě pokoušeli resuscitovat, ale bez úspěchu.

Vícegenerační rodina měla domek pronajatý, pocházela odjinud. Podle starosty rodina v Oleksovicích žila asi dva roky. Podle informací ČTK šlo o ženu s dětmi a partnerem plus její matku a babičku. Starosta nyní jedná s charitou o hmotné pomoci.

Reklama

Doporučované