Hlavní obsah

Tři kraje, o něž se perou politici. Drsný sever, Haškova Morava a západ Čech

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Tři reportéři ve třech klíčových krajích (video: Adam Junek, Václav Dolejší, Radek Nohl).

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Reportéři Seznam Zprávy se hlásí z Ústecka, Brna a Plzně. Jak tady dopadne souboj o krajskou vládu?

Článek

ÚSTECKO. V jediném kraji České republiky vládnou komunisté, v Ústeckém. Sem se proto vydal reportér Seznamu Zprávy Radek Nohl, aby pozoroval, zda komunistický hejtman Bubeníček obhájí jediný hejtmanský post, který jeho strana získala v minulých volbách. Podmínky na drsném severu jsou pro to příznivé, ale KSČM tu dostala silného protivníka, Babišovo hnutí ANO.

Andrej Babiš před volbami prohlásil, že se v krajích spolupráci s KSČM vyhýbat nebude.

JIHOMORAVSKÝ KRAJ. Za někdejším největším oponentem Bohuslava Sobotky uvnitř sociální demokracie, za Michalem Haškem, vyrazil do Brna reportér Václav Dolejší. Sledovat, jak šéf všech hejtmanů dopadne v boji o Jihomoravský kraj, bude důležité - nejen pro kraj, ale také pro situaci uvnitř vládnoucí ČSSD. Haška možná znáte z jeho působení v politice jako člověka, který má občas problémy s pravdomluvností, někdy za něj mluví neexistující mluvčí, ale jinak jeho role v sociální demokracii není zcela bezvýznamná.

PLZEŇSKÝ KRAJ. Minule tu vyhrála ODS (s exministrem spravedlnosti Pospíšilem v čele, který už v ODS není), ale nebylo jí to nic platné, krajskou vládu sestavil někdo jiný. Navíc kraj jako kdyby přitahoval byznysové kauzy: stačí vyslovit jméno Škoda Transportation. Adam Junek, reportér Seznamu, se vydal na místo činu.

Pusťte si video s vstupy našich reportérů.

Reklama

Související témata:

Doporučované