Hlavní obsah

Tři lidé měli střelné zranění na hlavě, další upadali do šoku. Svědek líčí štrasburskou střelbu

Svědectví přímo z místa střelby ve Štrasburku.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Policie po útočníkovi z vánočních trhů stále pátrá, po střelbě zemřeli nejméně 3lidé.

Článek

Dnešní večerní střelba v centru Štrasburku si vyžádala dva mrtvé. Podle francouzského ministra vnitra Christophea Castanera je sedm nebo osm lidí zraněno. Agentura Reuters píše s odvoláním na místní policii o 11 raněných, stav některých z nich je údajně kritický. Bezpečnostní složky uzavřely okolí náměstí Place Gutenberg poblíž katedrály, pachatel je podle policie na útěku. Kvůli bezpečnosti bylo preventivně uzavřeno i sídlo Evropského parlamentu, který tento týden ve městě zasedá.

Podle Reuters byl střelec identifikován a u policie má záznamy v souvislosti s kriminální činností. Místní prefektura uvedla, že podle policie představoval bezpečnostní riziko.

„Šel jsem do obchodu a viděl jsem tři lidi se střelným poraněním hlavy, další žena byla v šoku. Pomáhali jim další civilisté," líčí pro Seznam události očitý svědek. Policie se samopaly a puškami následně všechny z místa odvedla a centrum uzavřela.

Vyšetřování převzalo protiteroristické oddělení pařížské prokuratury, informovala agentura AFP. Útočník byl podle policie před svým útěkem při přestřelce s bezpečnostními silami zraněn.

Reklama

Doporučované