Hlavní obsah

Myslivci a další držitelé zbraní předali Chovancovi petici a tričko, ten slíbil podporu proti Bruselu

Předávání petice ministru Milanu Chovancovi před Úřadem vlády.

 

Reklama

Jsem připraven podat žalobu, slíbil ministr vnitra držitelům legálních zbraní.

Článek

Členové Českomoravské myslivecké jednoty a zástupci legálních držitelů zbraní předali ministrovi vnitra petici, která protestuje proti směrnici Evropské unie. Podle ní by se zpřísnila pravidla pro legální držení zbraní.

„Pokud by se směrnice odhlasovala, jsme připraveni podat žalobu,“ řekl Milan Chovanec před Úřadem vlády zástupcům petentů.

Bruselská směrnice zakazuje držení krátkých poloautomatických zbraní se zásobníkem na více než dvacet nábojů a dlouhých poloautomatických zbraní se zásobníkem na více než deset nábojů.

Zakázány mají být i střelné zbraně, které mají skládací nebo teleskopickou pažbu.

„Směrnice omezuje zbraně, zásobníky a pan Juncker se vyjádřil v minulosti, že je to jen začátek. Že směrnice musí být ambicióznější a restrikce budou pokračovat,“ obává se dalších kroků Evropské unie Bohumil Straka z Českomoravské myslivecké jednoty.

Bohumil Straka o důvodech předání petice.

Zástupci myslivců i držitelů legálně držených zbraní naopak podpořili politiku ministra Chovance - přesněji řečeno jeho návrh na změnu ústavního zákona o bezpečnosti, který by měl nově majitelům legálně držených zbraní dát právo zasáhnout k zajištění bezpečnosti Česka.

Reklama

Doporučované