Hlavní obsah

Tři šampioni Dakaru se sešli a nová sezona OffROAD Maratonu začala

Začala sezona OffROAD Maratonu.Video: Josef Mačí, Seznam Zprávy

 

Reklama

První ostrý závod proběhne za týden v Šiklově mlýně.

Článek

Sezona OffROAD Maratonu 2018 odstartovala, první závody terénních motorek, čtyřkolek a aut proběhnou příští víkend. Rostislav Plný si léčí zranění páteře, proto do letošní série nastoupí později, ale tak, aby se důkladně připravil na Dakar 2019. Na náročné podmínky Jižní Ameriky bude trénovat hlavně na vícehodinových závodech, zejména na 10hodinovém klání ve Vřesové.

Vřesovou, jako kamenitou a fyzicky náročnou trať, připodobnil k nekonečným bolívijským pláním Zdeněk Tůma. Takřka dvoumetrový závodník na čtyřkolkách má za sebou vítězství na OffROAD Maratonu i na Intercontinental Rally a očekává divoké soupeření s nastupující generací závodníků. Plánuje se účastnit všech závodů, samozřejmě i slavné 24hodinovky v Dobřanech.

Čerstvý jednašedesátník Josef Macháček dneškem ukončil dakarskou kariéru, na kterou vzpomíná s láskou, ale také s pocitem, že týmům z východní Evropy není příliš přáno ze strany pořadatelů. Českou závodní sérii hodlá podpořit svou účastí, protože se závoděním rozhodně nekončí.

Pořadatel série MČR Ondřej Nachtigall se letos opět vyrovnával s řadou protichůdných požadavků na tratě, jak ze strany ekologů, tak dalších pořádaných akcí. Nejnáročnějším závodem tak zůstává 24 hodin Dobřany a hned za nimi 10 hodin Vřesová.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 na celoplošné Televizi Seznam. Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované