Hlavní obsah

Silnice smrti. Nová mapa ukazuje, kde hrozí řidičům největší nebezpečí

Silnice smrti: mapujeme nejnebezpečnější místa pro řidiče. Na druhém místě žebříčku rizikových míst se umístila silnice číslo 35.Video: Jaroslav Gavenda

 

Reklama

Olomoucký nebo Pardubický kraj. V těchto regionech jsou nejnebezpečnější úseky za rok 2017. Reportér Seznamu se na tři nejrizikovější silnice vydal osobně.

Článek

Žebříček nebezpečných míst vychází z dopravně-bezpečnostního projektu Automapa Allianz. Pozor by si řidiči měli dát hlavně v Olomoucké ulici v Hranicích, ale také na silnici I/35 v Pardubickém kraji, kde se objevila hned dvě nová nebezpečná místa.

Silnice smrti: nejhorší místa v Česku.Video: Seznam, Seznam Zprávy

Seznam rizikových míst na českých silnicích za rok 2017

Podívejte se, kde by si řidiči měli dávat pozor.

Na prvním místě se umístila Olomoucká ulice v obci Hranice v okrese Přerov. V místě odboček k čerpacím stanicím se staly vloni celkem 4 nehody, z toho dvě byly vážné. Jeden člověk zraněním podlehl, 2 vyvázli s těžkými zraněními a 6 lidí s lehkými.

Na druhém a třetím místě skončila silnice I/35 v Pardubickém kraji. Zde jsou nejrizikovější místa v úseku mimo křižovatku ve Vysokém Mýtě na silnici, která vede podél autodromu. V roce 2017 se tam stalo 6 nehod a 2 byly vážné. Jeden člověk kvůli nehodě zemřel, jeden se těžce zranil a sedm si odneslo lehká zranění.

Nejnebezpečnější místo českých silnic.Video: Seznam, Seznam Zprávy

Třetí místo, kde by si měli řidiči dávat pozor v Pardubickém kraji, je na hlavní křižovatce v obci Jaroslav. Na silnici I/35 se tam odehrály celkem 4 nehody, z toho 2 vážné. Jednoho člověka stála nehoda život, jeden si odnesl těžké zranění a 2 lidé se lehce zranili.

Reklama

Související témata:

Doporučované