Hlavní obsah

Třicet migrantů se rozuteklo před policií po španělské pláži

Člun přistál na pláži u města Tarifa na jižním výběžku Pyrenejského poloostrova.Video: Reuters

 

Reklama

Přes 30 migrantů připlulo v gumovém člunu ke španělskému pobřeží, uniklo přitom policejní lodi a pak se rozuteklo po pláži do blízkého lesnatého terénu.

Článek

Na záběrech je vidět člun plný lidí, který směřuje k pobřeží. Přitom je sleduje policejní loď. Jakmile se člun přiblížil k pláži, lidé v něm začali odhazovat záchranné vesty, vyskakovat a posléze se rozbíhat po pláži před zraky zaskočených rekreantů.

Migranti přistáli na pláži u města Tarifa na jižním výběžku Pyrenejského poloostrova. Zřejmě přepluli Gibraltarskou úžinu, která dělí evropskou pevninu od severoafrického Maroka a která se v poslední době stává významnou trasou ilegálního pronikání do Evropské unie.

Ve srovnání s vrcholem migrační krize v roce 2015 se celkový počet migrantů znatelně snížil. Letos se jich na pobřeží Evropy dostalo kolem 55 000, což je méně než polovina počtu za stejné období loňského roku, uvedla Mezinárodní organizace pro migraci (IOM).

Nicméně Španělsko nedávno překonalo Itálii jako migranty preferovaná destinace. Letos jich tam podle španělského ministerstva vnitra přišlo zatím 17 000. To je dvojnásobek ve srovnání se stejným časovým úsekem loni.

Reklama

Související témata:

Doporučované