Hlavní obsah

Třímetrová kobra schovaná v motoru automobilu. Čínští policisté řešili nepříjemný případ

Čínští policisté vytahovali z motoru auta 2,7 metru dlouhého hada.Video: Zuzana Lachnitová, Reuters

 

Reklama

Smrtelně jedovatá kobra královská se schovala do motoru auta čínské řidičce osobního auta. Přivolaní policisté zvíře vypustili do přírody.

Článek

Čínští policisté z provincie Jün-nan zasahovali proti 2,7 metru dlouhé kobře královské. Ta vlezla do motoru auta řidičce, která policisty zavolala. Ti po příjezdu kobru z auta vytáhli. Aby plaza z úzkého otvoru dokázali vyprostit, použili kuchyňský olej.

„V průběhu vyproštění kobry jsme zjistili, že je lehce zraněná. Po dni pozorování a krmení se její tělo uzdravilo, spolu s tím se vrátila její schopnost přežít ve volné přírodě,“ řekl pro čínskou televizi CCTV jeden ze zasahujících policistů Čchen Ťiang.

Kobru řidička zahlédla a natočila na silnici, když spolu s rodinou jela autem. Nedaleko místa setkání auto zaparkovala a druhý den ráno zavolala policisty. Podle agentury Reuters policisté hada vypustili do přírody.

Kobra královská je jedním z nejdelších jedovatých hadů na světě. Dorůstá délky až šesti metrů a její kousnutí je pro člověka smrtelné ve více než polovině případů.

Reklama

Doporučované