Hlavní obsah

Třinecké železárny více než zdvojnásobily zisk na 3,33 miliardy

Ilustrační fotografie.

Reklama

Třinecké železárny (TŽ) dosáhly v loňském roce zisku 3,33 miliardy korun, což byl oproti roku 2017, kdy zisk činil 1,43 miliardy korun, více než dvojnásobek. Tržby jim meziročně stouply o 4,64 miliardy na 40,5 miliardy korun. ČTK to po dnešní valné hromadě, která uzavřela loňské hospodaření společnosti, řekl za firmu Tomáš Želazko.

Článek

Zdůraznil, že firma dosáhla úspěšného výsledku i přes složitou situaci na trhu s ocelí. „Je to podstatně víc, než jsme na počátku loňského roku očekávali. Umožňuje nám to posílit naše zásoby surovin a poskytuje finanční zdroje na rozvoj firmy, investice a zachování zaměstnanosti,“ uvedl předseda dozorčí rady Tomáš Chrenek.

Železárny loni vyrobily 2,583 milionu tun surové oceli, což bylo přibližně o dvě procenta více než v předchozím roce. Firma je největším hutním podnikem v Česku. Včetně odloučených provozů v Ostravě, Bohumíně na Karvinsku, Starém Městě u Uherského Hradiště a Kladně mají TŽ přes 7 000 zaměstnanců. I s dceřinými firmami je pracovníků okolo 10 000.

Reklama

Doporučované