Hlavní obsah

Troška a Benedikt popsali, co provázelo natáčení pohádky Čertoviny

Režiséra Zdeňka Trošku a mladého herce Dominicka Benedikta ve studiu Seznamu zpovídala Veronika Farářová.Video: Dominika Nováková, Veronika Sasková

 

Reklama

Jaké bylo zákulisí natáčení filmu, který se má podle předpokladů stát jedním z diváckých hitů přelomu roku?

Článek

V pekle se uklízelo, ale čertům to moc nešlo a navzájem si překáželi, dva z nich naschvál ještě víc. Povalili kotel s hříšnými dušemi a jedna utekla. Musí teď proto na svět a každý přivést do pekla jednoho hříšníka, aby jim bylo odpuštěno.

Jednoho z čertů si v nové pohádce Čertoviny zahraje mladá filmová naděje Dominick Benedikt.

Jeho role je na první pohled jasná - podle jeho kudrnatých vlasů. „Hraji čertíka s kolegou Kubou Prachařem. Vlasy na čerta sice mám, ale musely se do nich přidělat rohy. Na čerta mě maskovali asi tři čtvrtě hodiny. V pohádce hraji ale i v podobě chasníka,” vysvětluje Benedikt.

„Se Zdeňkem jsem se poprvé setkal už v pohádce Čertova nevěsta. Spolupráce s ním je super, natáčení pro mě vlastně byly prázdniny,” říká Benedikt ke své první větší roli.

Kromě dvou čertů Dominicka Benedikta a Jakuba Prachaře se ve filmu objeví také zlý sedlák Oldřich Navrátil, jeho manželku si zahrála Andrea Hoffmannová a jejich dceru Sara Sandeva. Do role jejího milého se vžil Richard Jaroslav Müller, hříšnou duší je Radek Holub, Luciferem Karel Dobrý. V roli kněžny a hraběte uvidíte Janu Bernáškovou a Davida Gránského.

„Jedná se o typickou českou pohádku. Natočenou v duchu Princezny ze mlejna, je to oslava krásné jihočeské krajiny, jihočeského lidového umění - architektura, lidové písně, kroje a tak dále,” popisuje režisér Zdeněk Troška.

Film přichází do kin 4. ledna. Už od 12. prosince můžete v některých městech zhlédnout předpremiéry. Jich se budou účastnit i Troška a Benedikt.

Reklama

Související témata:

Doporučované