Hlavní obsah

Trpišovský schytal ledovou sprchu během tiskové konference. Co všechno řekli aktéři finále poháru?

Ohlasy trenérů a hráčů obou týmů po finále MOL Cupu.Video: David Janeczek

 

Reklama

Slavia Praha porazila ve finále MOL Cupu Jablonec 3:1 a po šestnácti letech vyhrála český pohár.

Článek

Trenér sešívaných Jindřich Trpišovský tak zvedl nad hlavu v novém působišti první trofej. „Beru to jako půltrofej, protože druhá půlka jde za bývalým realizačním týmem,” vysvětluje Trpišovský.

Naopak kouč Jablonce Petr Rada tak nadále čeká na svou první velkou trofej. „Tohleto já nesleduju. Tohle není pro mě zásadní. Samozřejmě každý by chtěl vyhrát, ale soupeř byl lepší,” uznal kvalitu soupeře Rada.

Zápas rozhodl dvěma góly Stanislav Tecl, který ještě na podzim hostoval právě v Jablonci. „Bylo pro mě složitější vidět po zápase smutné kluky z Jablonce, ale jsem rád, že jsme vyhráli. Teď přeju Jablonci, aby skončili třetí v lize a zahráli si Evropskou ligu,” vysvětlil Tecl.

Slavia po vítězství v poháru otevřela přímou cestu do Evropské ligy pro třetí tým ligové tabulky. Navíc pokud Slavia udrží druhé místo v lize a zároveň vyhraje Evropskou ligu Atlético Madrid, tak budou mít i sešívaní jistotu minimálně základní skupiny Evropské ligy.

„Já to osobně zase tolik nesleduju, ale vedení mi dalo za úkol, abych fandil ve finále Madridu proti Marseille,” směje se Trpišovský.

Ve videu se podívejte na pozápasové reakce trenérů obou týmů, střelců Slavie Stanislava Tecla a Miroslava Stocha a poraženého kapitána Jablonce Tomáše Hübschmanna.

Finále MOL Cupu: 

Slavia - Jablonec 3:1 (2:1) (14. a 39. Tecl, 90. Stoch - 34. Pernica)

Magazín Sport sledujte každý všední den od 18:15 na televizi Seznam. Jak televizi naladit, poradí praktický návod.

Reklama

Doporučované