Hlavní obsah

Trump chce, aby všichni žraloci umřeli. Organizacím na jejich ochranu se díky jeho výroku zvýšily příjmy

Organizace na ochranu žraloků profitují z Trumpovy nenávistiVideo: AP

 

Reklama

Kvůli prohlášení amerického prezidenta Donalda Trumpa, že nesnáší žraloky, začali lidé posílat peníze organizacím na jejich ochranu. Trumpovým jménem někdo adoptoval čtyřmetrového žraloka jménem Lola žijícího na mexickém pobřeží.

Článek

Mezinárodní organizace zabývající se ochranou žraloků zaznamenaly výrazný nárůst finančních příspěvků poté, co americký bulvár zveřejnil stanovisko prezidenta Donalda Trumpa k těmto mořským živočichům. Vyšlo najevo, že Trump žraloky nenávidí, na jejich ochranu by nikdy nepřispěl a také si přeje, aby všichni tito predátoři zemřeli.

Trumpovi odpůrci začali obratem posílat organizacím chránícím žraloky štědré finanční příspěvky, nejednou navíc s poznámkou „kvůli Trumpovi”.

Někdo také jménem amerického prezidenta adoptoval čtyřmetrového žraloka Lolu žijícího na mexickém pobřeží. Zvýšily se i zisky britské organizace Shark Trust - společnost uvedla, že spolu s příspěvky přišly i „plamenné vzkazy“.

Informaci o Trumpově nelibosti k mořským predátorům uvedla v interview z roku 2011 pro bulvární časopis In Touch Weekly pornoherečka Stormy Daniels, jež v něm zároveň tvrdí, že se současným prezidentem USA měla v roce 2006 poměr. Rozhovor byl zveřejněn až minulý týden. Poměr Trumpova kancelář popřela, nesympatii ke žralokům ale prezident dementovat nemůže - sám se o ní totiž několikrát zmínil i ve svých příspěvcích na Twitteru.

Reklama

Související témata:

Doporučované