Hlavní obsah

Trump chce za dva roky znovu kandidovat. Nezná nikoho, kdo by ho mohl porazit

Prezident Trump hodlá znovu kandidovat. Jeho výstupy baví internet.Video: Zuzana Lachnitová, AP

 

Reklama

Prohlásil to v rozhovoru se známým britským televizním moderátorem Piersem Morganem.

Článek

Šéf Bílého domu Donald Trump je plně odhodlán kandidovat v amerických prezidentských volbách v listopadu 2020 a neví o nikom, kdo by ho mohl porazit.

„Mám to plně v úmyslu. Zdá se, že si to všichni přejí,” odpověděl Trump na přímou otázku v rozhovoru se známým britským televizním moderátorem Piersem Morgem, který v neděli zveřejnil britský bulvární list The Mail on Sunday.

Dodal přitom, že nezná žádného demokrata, který by nad ním mohl zvítězit. „Nevidím nikoho takového. Znám je všechny a nikoho takového nevidím,” prohlásil.

Video: Internet baví Trumpovy přešlapy, například ten s královnou

Video: AP, Reuters

Americký prezident se se svým záměrem ucházet se o další mandát nijak netají. Do přípravy na příští volby se pustil v podstatě okamžitě po své loňské lednové inauguraci.

Trumpův volební štáb letos v únoru oznámil, že prezident shromáždil na novou volební kampaň v průběhu loňského roku 22 milionů dolarů.

Prezident si prý již také vybral šéfa volebního týmu, který mu má pomoci zajistit setrvání v Bílém domě další čtyři roky. Tým má vést politický stratég a počítačový expert Brad Parscale, který představoval klíčovou podporu pro Trumpovo vítězství i v roce 2016.

Video: Protesty proti Trumpovi v Británii

Celý pobyt Donalda Trumpa ve Velké Británii provázejí velké protesty.Video: Zuzana Lachnitová, AP

V rozhovoru se Trump vyjádřil také ke svému pátečnímu setkání s britskou královnou Alžbětou II. na hradě Windsor. „Je to neuvěřitelná žena, je tak bystrá a krásná, a když říkám krásná, myslím tím uvnitř i navenek,” ocenil americký prezident dvaadevadesátiletou britskou panovnici.

Trump ovšem v rozhovoru chválil i severokorejského vůdce Kim Čong-una, s nímž se nedávno sešel na summitu v Singapuru. „Skvěle si s ním rozumím. Je velmi chytrý, je to úžasná osobnost, je vtipný i drsný a je to dobrý vyjednavač,” řekl Trump. Na otázku, zda Kim není spíš „bezcitný diktátor”, Trump odpověděl: „To jistě je, je bezcitný, ale takoví jsou i další.”

Reklama

Související témata:

Doporučované