Hlavní obsah

Trump děkoval Jabba Huttovi a politik protestující proti očkování s neštovicemi v nemocnici

Den očima Šimona Trantiny.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Události dne 20. března vybíral redaktor Šimon Trantina.

Článek

V Tichém oceánu objevili letadlovou loď, kterou potopila japonská torpéda v roce 1942. Americká USS Wasp leží přes čtyři kilometry hluboko u Šalamounových ostrovů. Objev učinili badatelé v lednu na palubě lodi RV Petrel, která disponuje podvodním dronem, jenž je specializován na hledání vraků válečných lodí. Projekt financoval spoluzakladatel Microsoftu Paul Allen.

Nigel Farage, bývalý předseda pravicové a euroskeptické Strany nezávislosti Spojeného království, uspořádal protestní pochod proti údajné brexitové zradě ze strany vlády a parlamentu ze Sunderlandu do Londýna. Na sociálních sítích často nabádal své stoupence, aby se pochodu zúčastnili. Sám však nedorazil hned na druhý den pochodu, protestující proti brexitu se po cestě pochodujících tak ptali, kde mají svého Nigela.

Cristiano Ronaldo je kromě nevídaných fotbalových schopností známý také díky tomu, jakou váhu přikládá svému vzhledu. Nyní založil v Madridu, ve městě, kde hrál za královský Real, kliniku pro transplantaci vlasů. Při slavnostním otevření zavtipkoval na svou adresu, když řekl, že klinika bude užitečná kvůli tomu, že každý se o sebe rád stará a on sám je toho koneckonců jasným důkazem. Pětinásobný držitel Zlatého míče pro nejlepšího hráče planety je pověstný svými úpravami vlasů.

Jabba Hutt ze Star Wars, Jon Snow z Hry o trůny, Peter Parkar alias Spiderman nebo slavný herec John Cleese. I těmto lidem děkoval americký prezident Donald Trump ve výroční ekonomické zprávě. Trump zmiňoval jména stážistů z řad studentů, kteří se podíleli na různých projektech, a děkoval jim za odvedenou práci.

Mezi jmény studentů se však objevily i zmiňované postavy. Když to vyvolalo ohlasy veřejnosti, rada ekonomických poradců prezidenta na Twitteru potvrdila, že šlo o vtip, kterým Bílý dům sledoval to, aby stážistům byla věnována větší pozornost, taková, jakou si zaslouží.

Reklama

Doporučované