Hlavní obsah

Trump dostal od Twitteru stopku, internet se baví parodickým účtem

Foto: Twitter.com/barronjohn1946

Satirický účet John Barron má již přes 417 tisíc followerů.

Reklama

Společnost Twitter permanentně zablokovala účet amerického prezidenta Donalda Trumpa. Síť se ale brzy začala plnit parodickými účty a komentáři, které si ze situace utahují. Podívejte se na několik z nich.

Článek

Netrvalo jim to dlouho. Uživatelé sociální sítě Twitter zase jednou projevili kreativitu a humor, když se rozhodli nahradit prázdno, které ve virtuálním prostoru zůstalo po Donaldu Trumpovi. Ten už od pátku nemůže na sítích působit.

Vznikl tak například účet jistého Johna Barrona. Ten se z legrace vydává za Donalda Trumpa, který se neobratně snaží vydávat za někoho jiného. Jde o zjevnou narážku na pokusy skutečného prezidenta publikovat svá sdělení na sociální síti. Od chvíle, kdy byl zablokován, se totiž pokusil vyjádřit takřka všude, kde to jen šlo.

Jsem tu nový

Skutečný Donald Trump se tak – pohotově – přihlásil na oficiální účet Bílého domu @WhiteHouse a začal z něj freneticky tweetovat. Jeho příspěvky Twitter rychle smazal.

Trump se proto přesunul na účet své kampaně, @TeamTrump. I ten byl následně smazán.

Oficiální účet @POTUS (President of The United States) je stále aktivní. Twitter ale rovněž jednotlivé příspěvky odstranil.

Tato situace inspirovala k založení satirických účtů, mezi nimiž ční ten pod jménem John Barron. Ano, pokud máte dobrou paměť: Donald Trump pod tímto jménem v minulosti občas vystupoval. Mluvil například s médii jako svůj vlastní mluvčí.

Na profilovém obrázku účtu @barronjohn1946 je fotografie Trumpa, který má falešný knírek.

Účet založil spisovatel a producent Krister Johnson. Sám byl překvapený, že měl obratem plnou schránku zpráv. Mnoho lidí totiž uvěřilo, že jde skutečně o prezidenta Spojených států.

V neděli večer měl falešný účet již téměř 416 tisíc sledujících.

„Zdravím, jsem nový na Twitteru, co děláte, lidi?“

To je první tweet na parodickém účtu. V neděli večer měl přes 1,3 milionu lajků, 37,4 tisíce komentářů a 318,4 tisíce sdílení.

John Barron se také zeptal, zda lidé stále používají MySpace. „Ptám se za kamaráda (ne za sebe),“ dodal. A následuje ve vláknu seznam sítí, které Donalda Trumpa zablokovaly.

Sociální síť MySpace je jednou z mála, která Trumpa nezablokovala. Možná proto, že už se moc nevyužívá. Její zlatá éra se odehrávala zejména mezi lety 2005 a 2008. V té době byla největší sociální sítí na světě s dosahem až na 100 milionů uživatelů za měsíc.

Falešný Donald Trump v převlečení se během víkendu na Twitteru vyjadřoval ke kdečemu a bavil tím statisíce lidí. Dokonce již existuje falešný účet na tento falešný účet.

Vznikl také obdobný účet Trumpovy ženy Melanie.

Legraci si však dělali i běžní uživatelé sítě.

Někteří uživatelé Twitteru například z legrace doporučovali, aby byli ostatní ostražití a hlídali účty na Twitteru, aby jim je Donald Trump neukradl.

Uživatel Washington Post TikTok Guy, Orwellian Academic například upozornil, aby se hlídal účet sítě pizzerií Papa John's. Její zakladatel John Schnatter je známý a důležitý mecenáš Donalda Trumpa.

Další uživatelé i jen glosovali, jaký je na Twitteru bez amerického prezidenta klid.

„Je to, jako kdyby dopadl tweet do lesa a kolem by nebyl nikdo, kdo by ho slyšel,“ napsal na svůj oficiální účet například novinář Dan Rather.

Z prezidenta Trumpa si udělala legraci například i firma Microsoft. Na svém Twitteru uvedla, že je teď „již bezpečné vypnout si počítač.“

Do zablokovaného prezidenta si rýpnul například i herec a režisér Zach Braff, který se proslavil zejména v seriálu Scrubs: Doktůrci. Ten publikoval fotku Trumpa s malým chlapcem. Toho se podle Braffova komentáře má prezident ptát na jeho heslo na Twitter.

Donalda Trumpa společnost Twitter ze sítě zablokovala v pátek. Rozhodnutí odůvodnila jako obavu z podněcování násilí.

Reklama

Doporučované