Hlavní obsah

Trump navzdory vyhrocené situaci v USA opět útočí na média. Jsou podle něj největší nepřítel lidu

Donald Trump opět kritizoval média.Video: Šimon Trantina, AP, Reuters

 

Reklama

Donald Trump i nedlouho po neúspěšném pokusu o útok na redakci CNN označuje média za největšího nepřítele lidu. Stěžuje si na nedostatek objektivity a zaujetí proti němu a Republikánské straně.

Článek

Americký prezident je známý svou silně kritickou rétorikou vůči médiím, nyní se na ně nezdráhal zaútočit pouhých několik dní po pokusu o bombový útok na redakci CNN.

Trump pro komunikaci s veřejností užívá primárně Twitter, kde také zveřejnil další ze série útočných příspěvků směrem k médiím, která označil za původce nenávistných zločinů a největšího nepřítele lidu.

„V naší zemi se objevuje obrovský hněv způsobený nepřesným a podvodným způsobem, jakým média informují. Fake news média, největší nepřátelé lidu, musí přestat s projevy nepřátelství a začít informovat férově a přesně. To udělá mnoho, abychom překonali plameny hněvu a pobouření a sjednotili tak všechny strany v mír a harmonii. Fake news musí skončit!”

Poté, co minulý týden Spojenými státy otřásl případ zasílání trubkových bomb, které pachatel poslal na adresy politických oponentů Donalda Trumpa a redakce CNN, největší americké televizní společnosti, jedná Trump v rozporu se svými slovy o nutné soudržnosti společnosti. Po té volal v projevu k občanům po zveřejnění prvních informací o pokusy o atentát na rodiny Clintonových, Obamových, nebo na podnikatele George Sorose či herce Roberta De Nira.

V souvislosti se zasláním podezřelých zásilek byl později zatčen šestapadesátiletý Cesar Sayoc z Miami, Trumpův podporovatel.

Donald Trump však s invektivou vůči médiím nečekal do pondělka, poprvé od neúspěšných atentátů je zkritizoval v pátek na shromáždění v Severní Karolíně. Tam osmi tisícům podporovatelů řekl, že se média snaží využít hrozných činů jedné osoby pro zisk politických bodů proti jemu a Republikánské straně. Dříve však výjimečně mluvil o něco smířlivěji.

V pondělí se v USA objevil další případ podezřelého balíčku obsahujícího výbušný materiál, policii jej nahlásili zaměstnanci CNN z pobočky v Atlantě, kam byla výbušnina doručena. Baliček podezření vyvolal, protože vypadal stejně jako ty, které odesílal Cesar Sayoc. Nikdo nebyl zraněn.

Reklama

Související témata:

Doporučované